• Πολιτική

    Δανέλλης: Αυτή η βουλή μπορεί να δώσει «νέα κυβερνητική πλειοψηφία» – «Άδειασμα» από το Ποτάμι

    • NewsRoom
    Σπύρος Δανέλλης

    Σπύρος Δανέλλης


    Το… πολιτικό φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο ρ/σ News24/7. Ο κ. Δανέλλης υποστήριξε πως  «υπάρχει δυνατότητα» για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε πως θα κάνει τα πάντα για να πείσει το κόμμα του να υποστηρίξει τη Συμφωνία των Πρεπσών, ακόμα και αν αυτή συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Μάλιστα, ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι θα μπορούσε η «προοδευτική αντιπολίτευση» να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές. «Υπάρχει χρόνος» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ανάγκη μιας συνάντησης και συζήτησης των Α. Τσίπρα-Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη.

    Ο κ. Δανέλλης υποστήριξε πως μια τέτοια συνάντηση «θα ήταν και μια δοκιμασία πραγματισμού και ρεαλισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ», αν και στη συνέχει έσπευσε να αναγνωρίσει πως η πρότασή του είναι μάλλον «ρομαντική».

    «Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα» είπε ο κ. Δανέλλης, “Θα είναι για το καλό της πατρίδας να αφήσει και η αντιπολίτευση την υποκρισία», ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Μιλώντας για τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, ο κ. Δανέλλης τόνισε: “Ο κ. Καμμένος ήταν πάντα απρόβλεπτος γιατί κινείται με διαφορετικούς κώδικες λογικής από τους δικούς μας. Από την αρχή αυτής της ανίερης ή ανάρμοστης σχέσης υπήρχε αυτό το πρόβλημα, αλλά ο κυνισμός της εξουσίας επιβάλλει την υπέρβαση των ουσιαστικών διαφορών, όμως το πρόβλημα το βρίσκουν μπροστά τους τώρα».

    Τέλος, μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεπσών, ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως ότι ο ίδιος θα την υπερψηφίσει σε κάθε περίπτωση.

    «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Όμως, το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πάντως, λίγη ώρα αργότερα, πηγές του Ποταμιού έσπευσαν να διαφοροποιηθούν από την βουλευτή του κόμματος, χαρακτηρίζοντας «προσωπικές» τις απόψεις του κ. Δανέλλη, οι οποίες μάλιστα έχουν ειπωθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Νέα επίθεση Κωνσταντινόπουλου κατά Δανέλλη: Οι χειρότεροι είναι τα «λιγούρια» της εξουσίας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξηλώνουν το πουλόβερ στο Ποτάμι: Ανιστόρητος όποιος βγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός προοδευτικού χάρτη, λέει ο Δανέλλης



    ΣΧΟΛΙΑ