• Πολιτική

    Δ. Παπαδημούλης: «Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που θέλει ο Ερντογάν»

    • NewsRoom
    Παπαδημούλης


    Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να «αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα, με αυτοπεποίθηση, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, διαρκώς ενισχυόμενα διεθνή ερείσματα και το κυριότερο, με ψυχραιμία και πολιτική που θα αποδώσει καρπούς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι.

    Αναφερόμενος στα ελληνοτουρικά θέματα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που θέλει ο Ερντογάν» υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε εκστρατεία εκφοβισμού αποτελεί μείζον λάθος, ενώ καλεί «σε πλήρη και απόλυτη εθνική ομοψυχία και σοβαρότητα». Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η Ελλάδα θα ενισχύσει τη θέση της στα εθνικά θέματα «μέσα απ’ την ισχυροποίηση της οικονομίας και την ένταση πολιτικής και διπλωματικής απομόνωσης της επιθετικότητας του Ερντογάν».

    Ο αντιπρόεδρος αναφέρει επίσης πως «Η ανάκαμψη της οικονομίας, η έξοδος απ΄ την κρίση, η μείωση της ανεργίας και η επούλωση των πληγών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα και την κοινωνία» , ενώ εκφράζει την άποψη ότι πρέπει άμεσα να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας πως «πρέπει να δούμε πώς θα αλλάξουμε αυτό το άθλιο άρθρο 86 του Συντάγματος, που οδηγεί στην ατιμωρησία των πολιτικών» και «Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, να συνδράμουν με τις προτάσεις τους».

    Προβλέπει ακόμη «ντέρμπι για τις εκλογές του 2019» και στη συνέχεια κυβέρνηση «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ» αλλά «με μεγαλύτερες πιθανότητες να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

    Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης καλεί το Κίνημα Αλλαγής «να κάνει σαφείς επιλογές» εκτιμώντας ότι «στη βάση του -αυτή τη συρρικνωμένη βάση του παλιού ισχυρού ΠΑΣΟΚ- τα δημοκρατικά, αντιδεξιά, αντιφιλελεύθερα χαρακτηριστικά, είναι πολύ ισχυρά» και χαρακτηρίζει την «πρόταση Βενιζέλου για σύμπραξη του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ, αυτοκτονική επιλογή για την πολιτική συμμαχία της οποίας ηγείται η Φώφη Γεννηματά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τόσκας προς Μητσοτάκη: Θα έπρεπε να ξέρει ότι προχωράμε στην αποδέσμευση αστυνομικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο EuroWorking Group της Πέμπτης η ελληνική αναπτυξιακή στρατηγική για τη μεταμνημονιακή εποχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοβαρό επεισόδιο στη Ρω με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου



    ΣΧΟΛΙΑ