• Πολιτική

    Το comeback του Γιάνη Βαρουφάκη: Ιδρύει το δικό του πολιτικό κόμμα!

    • NewsRoom
    Γιάνης Βαρουφάκης

    Γιάνης Βαρουφάκης


    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, επιστρέφει. Επιλέγοντας μια συμβολική ημέρα, στην επέτειο από την ανάληψη της εξουσίας από τον πρώην σύντροφό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος για τους επόμενους 6 μήνες του παρέδωσε τα ηνία της οικονομίας της χώρας, με ολέθρια αποτελέσματα, o πλέον αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών της μεταπολίτευσης αποφάσισε να δηλώσει ξανά παρών στην ενεργή πολιτική ζωή της Ελλάδος, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία του δικού του κόμματος.

    Με ανάρτηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015 που ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

    «Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ιδρύσει το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (Democracy in Europe Movement 2025), περισσότερο γνωστό με το αρκτικόλεξο DiEM25. Σκοπός του, όπως είχε πει, ήταν μια μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί «μία πλήρης δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο το οποίο θα σέβεται την εθνική αυτοδιάθεση και το μοίρασμα της εξουσίας με τα εθνικά κοινοβούλια, τις περιφερειακές συνελεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: «Είπα στον Τσίπρα: Είσαι εντελώς ηλίθιος;»- «Α, έκανα βλακεία» μου είπε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα πήρε ο Γιάνης Βαρουφάκης την εποχή που ήταν υπουργός



    ΣΧΟΛΙΑ