• Άρθρα

    Βασιλική Θάνου: Τι ξέχασε να μας πει η δικαστικός που διορίστηκε με κομματικά κριτήρια

    Θάνου

    Βασιλική Θάνου. Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Σε χθεσινή της ανακοίνωση η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Βασιλική Θάνου προσπαθεί να κατηγορήσει την νυν κυβέρνηση οτι την “απολύει”  απο την θέση της άδικα. 

    Έχει δεν έχει δίκιο η κ. Θάνου δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρεται. 

    Θα έπρεπε να ξέρει πολύ καλά οτι διορίστηκε σε αυτή την θέση επειδή έκανε τα πολιτικά ρουσφέτια της προηγούμενης κυβέρνησης. 

    Ήταν προσωπική φίλη του Αλέξη Τσίπρα και η ίδια καταλαβαίνει οτι μάλλον θα πρέπει να αποχωρήσει. 

    Όμως η έμπειρη δικαστικός και γνώστρια του παρασκηνίου και της ίντριγκας  ξέχασε στην χθεσινή της ανακοίνωση να μας αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. 

    Το ξέχασε η σκεπτόμενη πολύ πονηρά το αποκρύπτει; 

    Πριν απο λιγους μήνες και για την ακρίβεια στις 29 Ιανουαρίου του 2019 η Ελλάδα δέχτηκε ενα ηχηρό χτύπημα στο τότε κυβερνητικό αφήγημα περί  «πολέμου κατά της διαπλοκής». 

    Το χτύπημα αυτό προήλθε απο τη δημοσιοποίηση του «Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς» (CPI –Corruption Perception Index) της Διεθνής Διαφάνειας και η έκθεση που τον συνοδεύει. 

    Μια έκθεση που πιστοποιεί τα βήματα προς τα πίσω που πραγματοποιεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε θέματα καταπολέμησης της κρατικής διαφθοράς.

    Σύμφωνα με την κατάταξη των χωρών στον Δείκτη CPI, η Ελλάδα υποχώρησε κατά 8 θέσεις το 2018 και καταλαμβάνει πλέον την 67η θέση (από την 59η το 2017) σε σύνολο 180 χωρών. 

    Η Ελλάδα συγκέντρωσε μόλις 45 βαθμούς (από 48 το 2017), με την Βουλγαρία να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που σημειώνει χειρότερες επιδόσεις από εμάς.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε , στη σχετική έκθεση της Διεθνής Διαφάνειας για την Ελλάδα, η αναφορά στον αμφιλεγόμενο διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

    Όπως αναφέρει η έκθεση, ο διορισμός της πρώην στενής συμβούλου του πρωθυπουργού, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων. 

    «Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

    Άρα η κ. Θάνου εφόσον θέλει η χώρα της να πάει μπροστά τότε να αποχωρήσει μόνη της. 

    Φυσικά και δεν την παίρνει να κάνει “τσαμπουκάδες”.

    Πάντα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μποδοσάκης το γκουβέρνο είναι πανίσχυρο και δεν τα βάζεις μαζί του. 

    Απλά η κ. Θάνου έπαιξε και έχασε. 



    ΣΧΟΛΙΑ