array(0) {
}
        
    
Menu
-1.11%
Τζίρος: 247.33 εκατ.

Κώστας Παπαγιάννης (Novartis): Το 97% των δεδομένων υγείας παραμένει αναξιοποίητο – Το νέο στοίχημα της εταιρείας

Βασιλική Θάνου. Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
Comments

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Βασιλική Θάνου προσπαθεί να κατηγορήσει την νυν κυβέρνηση οτι την “απολύει”  απο την θέση της άδικα. 

Έχει δεν έχει δίκιο η κ. Θάνου δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρεται. 

Θα έπρεπε να ξέρει πολύ καλά οτι διορίστηκε σε αυτή την θέση επειδή έκανε τα πολιτικά ρουσφέτια της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Ήταν προσωπική φίλη του Αλέξη Τσίπρα και η ίδια καταλαβαίνει οτι μάλλον θα πρέπει να αποχωρήσει. 

Όμως η έμπειρη δικαστικός και γνώστρια του παρασκηνίου και της ίντριγκας  ξέχασε στην χθεσινή της ανακοίνωση να μας αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. 

Το ξέχασε η σκεπτόμενη πολύ πονηρά το αποκρύπτει; 

Πριν απο λιγους μήνες και για την ακρίβεια στις 29 Ιανουαρίου του 2019 η Ελλάδα δέχτηκε ενα ηχηρό χτύπημα στο τότε κυβερνητικό αφήγημα περί  «πολέμου κατά της διαπλοκής». 

Το χτύπημα αυτό προήλθε απο τη δημοσιοποίηση του «Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς» (CPI –Corruption Perception Index) της Διεθνής Διαφάνειας και η έκθεση που τον συνοδεύει. 

Μια έκθεση που πιστοποιεί τα βήματα προς τα πίσω που πραγματοποιεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε θέματα καταπολέμησης της κρατικής διαφθοράς.

Σύμφωνα με την κατάταξη των χωρών στον Δείκτη CPI, η Ελλάδα υποχώρησε κατά 8 θέσεις το 2018 και καταλαμβάνει πλέον την 67η θέση (από την 59η το 2017) σε σύνολο 180 χωρών. 

Η Ελλάδα συγκέντρωσε μόλις 45 βαθμούς (από 48 το 2017), με την Βουλγαρία να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που σημειώνει χειρότερες επιδόσεις από εμάς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε , στη σχετική έκθεση της Διεθνής Διαφάνειας για την Ελλάδα, η αναφορά στον αμφιλεγόμενο διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Όπως αναφέρει η έκθεση, ο διορισμός της πρώην στενής συμβούλου του πρωθυπουργού, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων. 

«Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Άρα η κ. Θάνου εφόσον θέλει η χώρα της να πάει μπροστά τότε να αποχωρήσει μόνη της. 

Φυσικά και δεν την παίρνει να κάνει “τσαμπουκάδες”.

Πάντα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μποδοσάκης το γκουβέρνο είναι πανίσχυρο και δεν τα βάζεις μαζί του. 

Απλά η κ. Θάνου έπαιξε και έχασε. 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αντωνάκης Σαμαράς και ο κομματάρχης, γιατί ΓΕΚ και Intrakat είναι ήρεμες δυνάμεις, ο arrogant Κυριακόπουλος της Porsche, το νέο σενάριο για Elpedison και η βίλα του Στάθη στη Μύκονο (φωτό)
Παρέμβαση Βασιλικής Θάνου για την επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη
Υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για απαίτηση χρηματισμού της Βασιλικής Θάνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσίπρας και το πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης
Οι ιταλικές φρεγάτες Bergamini, οι γαλλικές FDI, η μάχη για τα νέα υποβρύχια και η προμήθεια μεταγωγικών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με μουσική των Metallica
Ρωσία: Ο Πούτιν υποδέχθηκε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Φίτσο στις εκδηλώσεις της επετείου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας
Τραμπ: Η Ιταλία δε μας βοήθησε όταν έπρεπε
ΗΠΑ: Περιμένουν την απάντηση του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου
IDF: Κατέστρεψαν εγκατάσταση παραγωγής όπλων κι εκρηκτικών της Χαμάς στη Γάζα
Βρετανία: Παρουσιάστηκε από τη Νίκη Κεραμέως η ελληνική αγορά εργασίας στο London School of Economics
Βρετανία: Ανάπτυξη πολεμικού πλοίου στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα σε ενδεχόμενη ναυτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ: Κατάσταση σχετικής ηρεμίας επικρατεί σήμερα