• Άρθρα

    Το μήνυμα των πολιτών είναι ένα: Αλλάξτε τα όλα

    Βασίλης Κανέλλης, δημοσιογράφος

    Βασίλης Κανέλλης


    Ακούγοντας κανείς τον πρωθυπουργό από το βήμα του ΣΕΒ θα έλεγε αβίαστα ότι έχει σχέδιο. Ότι υπάρχει ένα πλάνο που θέλει να εφαρμόσει, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές η συγκυρία αλλάζει τα δεδομένα.

    Αλλιώς π.χ. ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη θητεία της το καλοκαίρι κι αλλιώς εξελίσσεται, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις ακόμη χειρότερες πλημμύρες.

    Βέβαια, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, τα βλέπει ο θεός και γελάει, οπότε πλάνο μπορεί να υπάρχει, όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα υλοποιηθεί.

    Χρειάζονται άλλωστε και άνθρωποι που θα το υπηρετήσουν. Πολιτικοί που δεν θα υπολογίσουν το προσωπικό τους κόστος και θα προχωρήσουν στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

    Η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν μια χρυσή ευκαιρία μπροστά τους. Ένα ξεκάθαρο πολιτικό χρόνο 8 μηνών μέχρι τις ευρωεκλογές, οι οποίες θα έχουν και πιο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα απ’ ότι οι αυτοδιοικητικές.

    Εχουν μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη και αδύναμη ακόμη και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

    Και η κυβέρνηση έχει μια νωπή λαϊκή εντολή για αλλαγή του κράτους. Ακόμη και το μήνυμα που δόθηκε από τους πολίτες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ήταν αυτό: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το κράτος.

    Που θα το καταστήσουν πιο φιλικό και πιο ασφαλές για τον πολίτη. Που θα οδηγεί στην αξιοκρατία και θα μειώνει τη γραφειοκρατία και το ρουσφέτι.

    Που θα έχει τη λογοδοσία σε πρώτο πλάνο και που δεν θα προκαλεί απαισιοδοξία στον πολίτη ώστε να λέει «από τύχη ζούμε στη χώρα αυτή, καλύτερα να φύγουμε».

    Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του κι «εδώ και τώρα» πρέπει να γίνουν οι μεγάλες τομές που έχει υποσχεθεί. Αν δεν τα καταφέρει θα έχει σπαταλήσει πολύτιμο προσωπικό και πολιτικό κεφάλαιο.

    Αλλά κυρίως θα έχει σπαταλήσει χρόνο από μια Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

    Οι πολίτες ζητούν αλλαγές στο Δημόσιο, στην απονομή της Δικαιοσύνης, στην Πολιτική Προστασία, στην Παιδεία και την Υγεία, στην συγκρότηση και στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.

    Αλλά ζητούν και παρεμβάσεις σε τομείς που κάνουν αβίωτη την καθημερινότητά τους. Από την αισχροκέρδεια που τσακίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μέχρι ακόμη και την κίνηση στους δρόμους, όπως π.χ. στον Κηφισό όπου η Αττική καθημερινά αναστενάζει.

    Είναι ωραία, λοιπόν, τα σχέδια και οι υποσχέσεις. Ακούσαμε για άλλη μια φορά το πλάνο του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ. Όμως, όπως καλά γνωρίζουμε, ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

    Ας μη μείνουμε για άλλη μια φορά σε αυτές…

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός στο Μαξίμου για το Μεσανατολικό – Οι 3 κίνδυνοι για την Ελλάδα από τον πόλεμο

    Θεοχάρης: Στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ – Σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών

    Σκρέκας: Με ειδικό καρτελάκι η μείωση των τιμών στο ράφι των σούπερ μάρκετ, -5% για τουλάχιστον 6 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ