• Top Stories

    Το αγαλματίδιο του Τσίπρα από το Harvard


    **Χθες περνούσα τυχαία από το Dry στην πλατεία και είδα μέσα κάποιες φίλες μου να πίνουν prosecco. Δεν έχασα την ευκαιρία, μπήκα στο στενό κατάστημα, ακούμπησα ανάλαφρα στον πάγκο και ρώτησα αν υπάρχει κάποιος λόγος για την εμφανή ευδαιμονία. Γιόρταζαν τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. Ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης πρότεινε να πληρώνει κάθε μαθητής 600 ευρώ το χρόνο για να πηγαίνει στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Με αυτό το ποσό θα πληρώνονται οι καθηγητές για να κάνουν φροντιστήριο μέσα στο σχολικό ωράριο.

    Παρεμπιπτόντως ο Τριανταφυλλίδης είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.
    Το διευκρινίζω για να μην νομίσετε ότι είναι οπαδός του Στέφανου Μάνου.

    Από τις φίλες μου στο Dry καμία δεν έχει παιδί σε δημόσιο. Οι μισές στο Κολέγιο, οι υπόλοιπες στου Μωραΐτη. Πανηγύριζαν από εκδίκηση. Γιόρταζαν την τιμωρία των λαϊκών στρωμάτων που πίστεψαν στον Αλέξη Τσίπρα. Θυμήθηκαν τη χολή που είχαν ρίξει διάφοροι συμπλεγματικοί με αφορμή τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αμ πληρώνουν οι καλές μου για καλό σχολείο (απαλλάσσοντας το κράτος από εκπαιδευτικές δαπάνες), αμ τους χρεώνουν παραπάνω (επειδή εξοικονομούν χρήματα από τον προϋπολογισμό).

    Προσωπικά δεν με απασχόλησαν ποτέ τα δίδακτρα καθώς δεν απέκτησα παιδί, τουλάχιστον όχι εν γνώσει μου. Δεν αποκλείω την περίπτωση να έχει γεννηθεί πλάσμα από κάποιο παράνομο δεσμό μου απλώς τα δίδακτρα ανέλαβε ο απατηθείς. Αν ασχολούμαι με τα σχολεία σήμερα είναι για να σας πω το εξής: η ανοχή στην ανοησία επιτρέπει της διάδοσής της. Μιλάμε για την Επέκταση του Πεδίου της Ανοησίας, όπως θα έλεγε και ο Μισέλ Ουελμπέκ. Εκείνοι που επικρότησαν τον άδικο φόρο κατανάλωσης στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενθάρρυναν την επέκταση της διδακτικής χρέωσης. Όσο οι πολίτες επιχαίρουν και βάζουν ταξικά όρια, τόσο η κυβέρνηση θα λειτουργεί τιμωρητικά. Λέγεται «διαίρει και βασίλευε».

    Να πούμε βεβαίως ότι οι ιδέα για δίδακτρα είναι προσωπική, του Τριανταφυλλίδη. Ο Νίκος Φίλης είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Για την περίπτωση που δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, ο Φίλης είναι ο υπουργός Παιδείας.

    ** Να θυμηθώ να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτιά του. Ναι, είναι πρώτος και χειρότερος. Έλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των 10 χειρότερων τακτικών διαπραγμάτευσης του 2015 για την διαπραγμάτευση του καλοκαιριού με τους δανειστές. Η διάκριση απονέμεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει έπαθλο, ίσως κάποιο αγαλματίδιο.

    Αν πάντως το βραβείο δινόταν από τη Νομική Σχολή της Αθήνας, θα μπορούσε κάλλιστα να απεικονίζει μια ανοιχτή παλάμη και με καλλιγραφικό σκάλισμα την πολιτική ρήση «όρσε».



    ΣΧΟΛΙΑ