• Άρθρα

    Stephen Hawking : Kαταστροφή το Brexit

    • NewsRoom


    Ενώ περιμένουμε όλοι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit, πολλοί είναι διάσημοι -από όλα τους τομείς- που λένε την άποψη τους για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

    Ένας από αυτούς είναι και ο Βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking που δηλώνει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. 

    Ο Stephen Hawking μαζί με 150 πανεπιστημιακούς, σε σημερινή επιστολή τους στους Times δηλώνουν την υποστήριξή τους στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, με το επιχείρημα ότι ένα Brexit θα ήταν «καταστροφή» για την επιστήμη και την έρευνα.

    Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν «αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ», προκαλώντας «μια απώλεια της ελευθερίας μετακίνησης των επιστημόνων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης». Επισημαίνουν επίσης ότι η επιστήμη είναι απαραίτητη για την ευημερία της Βρετανίας μακροπρόθεσμα και ότι η συμμετοχή της στην ΕΕ αύξησε τις χρηματοδοτήσεις για την επιστημονική έρευνα και επέτρεψε στη χώρα να προσελκύσει Ευρωπαίους επιστήμονες.

    Οι περισσότεροι από 150 που υπογράφουν την επιστολή αυτή είναι μαθηματικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι του Cambridge και μέλη της βρετανικής Royal Society.

    Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, δεν δείχνουν προς το παρόν μια σαφή τάση προς τη μία ή την άλλη πλευρά, δίνοντας μόνο ένα ελαφρύ προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ