• Άρθρα

    «Σκάνδαλα και τα μυαλά στα κάγκελα» παίζει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Τώρα του φταίνε οι δημοσκόποι!

    «Σκάνδαλα και τα μυαλά στα κάγκελα» παίζει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Τώρα του φταίνε οι δημοσκόποι!


    Ο πιο εύκολος τρόπος για να καλύπτει κάποιος την ανεπάρκεια του, είναι να ανακαλύπτει συνεχώς εχθρούς. Να βλέπει παντού θεωρίες συνωμοσίας, υποψήφιους υπονομευτές και κυρίως να καλλιεργεί το μίσος και τη διχόνοια. Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί εξπέρ σε αυτήν την τακτική.

    Από τη εποχή του 2012 μέχρι σήμερα σε κάθε προβληματική συγκυρία για τον ίδιο και την πολιτική του, καταφεύγει στη στοχοποίηση των  αντιπάλων του- και «αντίπαλοι» είναι όλοι όσοι δεν είναι μαζί του, ή δεν τον ευνοούν.

    Έτσι και τώρα, που οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να  καταρρίπτουν τις ευγενείς αναμονές του Αλέξη Τσίπρα για τον έμπλεο οργής «λαϊκό ξεσηκωμό», που ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο, και πιστοποιούν διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου και χαοτική διαφορά στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, καταφεύγει και πάλι σε θεωρίες συνωμοσίας κι επιχειρεί να επιβάλει το αγαπημένο του παιχνίδι: «σκάνδαλα και τα μυαλά στα κάγκελα». Αφού εξάντλησαν πλέον τη δυναμική τους οι επιθέσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, που «τα πήραν» από την κυβέρνηση- τον Πέτσα για την ακρίβεια- για να τη «λιβανίζουν», τώρα ανακάλυψαν ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων – και συγκεκριμένα η Opinion poll- βγάζουν «fake» έρευνες για να ευνοήσουν τον πρωθυπουργό.

    Μετά και από την τελευταία, κάκιστη, κατά γενική ομολογία, αντιπολιτευτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην συζήτηση στη βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία, και αφού πλέον δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «Όρμπαν»  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακάλυψαν τον Κούρτς! Τους ήρθε … κουτί η υπόθεση διαφθοράς στην Αυστρία  όπου ο πρώην καγκελάριος κατηγορείται πως χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, άκουσαν και τη Φώφη Γεννηματά με την οποία επιθυμούν να συγκροτήσουν αντιδεξιό μέτωπο να καταγγέλλει (!) δημοσκόπηση …σε εξέλιξη (δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη) για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και ζήτησαν Εξεταστική Επιτροπή για την «λίστα Πέτσα» και την … Opinion Poll.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι είναι κι έτσι ήταν πάντα: το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα  δικαιούται να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα, να σκανδαλολογεί ασυστόλως, να στήνει σκευωρίες (βλ.Novartis), να δημιουργεί Εξεταστικές Επιτροπές, αλλά οι Εταιρείες δημοσκοπήσεων οφείλουν να παριστάνουν το χειροκροτητή του και κυρίως να μην ταράζουν την ησυχία του!

    Όμως, για την κατάρρευση και την πολιτική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δεν φταίνε ούτε το Μαξίμου, ούτε ο Πέτσας, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι …πολίτες! Η ευθύνη είναι όλη δική τους. Όσα σκάνδαλα κι αν επινοήσουν,  δεν πρόκειται να παραπλανήσουν κανένα, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, και θυμούνται, τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου.

    Υ.Γ: Το γεγονός ότι το θέμα με την εταιρία Opinion Poll ανακινήθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά, έδωσε στην Κουμουνδούρου μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει και μία χειρονομία καλής θέλησης στη σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή με ικανοποίηση  – με ό,τι σημαίνει αυτό και για τη μάχη ηγεσίας στην παράταξη,  ως προς τις «προτιμήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Πρόταση για εξεταστική για τη λίστα Πέτσα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Πώς απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος



    ΣΧΟΛΙΑ