array(0) {
}
        
    
Menu
-0.14%
Τζίρος: 187.38 εκατ.

MIT: Σημαντικές νέες οικονομικές πιέσεις από τις περικοπές του Τραμπ

Μάκης Βορίδης.
Comments

Βολεύτηκε η Δύση με τη νέα σκλαβιά, με ανθρώπους που δουλεύουν σε συνθήκες 19ου αιώνα, χωρίς ρεπό, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς περίθαλψη, χωρίς ένσημα για σύνταξη, με ληγμένα διαβατήρια. Οι εκμεταλλευτές, για να κοιμούνται ήσυχοι, πασπαλίζουν με ζάχαρη τη συνθήκη, λέγοντας μεγαλόστομα «είμαστε οικογένεια». Αναφέρονται σε γυναίκες που ζουν εσωτερικές, δουλεύοντας όλη μέρα κι όλη νύχτα, σε γιορτές και σχόλες. Αναφέρονται σε άντρες που μαζεύουν φράουλες, ζουν σε κοτέτσια και παίρνουν μεροκάματο της ντροπής.

Το πλαίσιο της παράνομης μετανάστευσης είναι αυτό, όποια ταμπέλα κι αν βάλουμε, είτε μιλήσουμε για παράνομους ή παράτυπους ή λαθραίους. Οι ανεξέλεγκτη μετανάστευση οδήγησε στη δημιουργία μιας κοινωνικής τάξης με ανθρώπους χωρίς δικαιώματα. Παρίες που ζουν στο περιθώριο χωρίς να συμβάλλουν στη εθνική οικονομία παρά μόνο στην ευημερία των εκμεταλλευτών. Θα περίμενε κανείς αυτά να έχουν λυθεί από την κυβερνώσα Αριστερά αλλά έλαχε του Μάκη Βορίδη να πάρει την ευθύνη.

1

Μαζί με τα θύματα της εκμετάλλευσης υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και καλυτέρεψαν τόσο τη ζωή τους όσο και την οικονομία της χώρας.

Από τις ανακοινώσεις του υπουργού Μετανάστευσης καταλαβαίνουμε ότι θα βελτιώσει τους όρους διαβίωσης αυτών των νόμιμων μεταναστών, που ανέρχονται σε 870.000 και είναι απαραίτητοι. Για τους επόμενους μετακλητούς, θα γίνουν πιο γρήγορες οι διαδικασίες. Δηλαδή αν ένας τομέας έχει ανάγκη από χέρια, θα βγαίνουν πιο εύκολα τα χαρτιά για νόμιμη μετανάστευση. Όλα θα γίνονται φανερά για να έχουν δικαιώματα οι αλλοδαποί που σέβονται τη νομοθεσία.

Για τους παράτυπους, που υπολογίζονται στις 100.000, θα υπάρξουν κυρώσεις. Δεν είναι κάτι ακραίο αυτό σαν πολιτική ούτε νοείται ως προοδευτική η άποψη «να μείνουν όλοι». Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα κάθε αλλοδαπού ούτε υπάρχει «έτσι θέλω». Αν δεν πληρούνται οι όροι, υποχρεωτικά θα φύγουν και θα κρίνονται κατά περίπτωση. Το δύσκολο έργο για τον Βορίδη είναι η εφαρμογή των διατάξεων για τις απελάσεις.

Πώς θα καταφέρει άραγε να απομακρύνει όσους δεν έχουν δικαίωμα να ζουν στην Ελλάδα χωρίς να επιβάλλει την τρομοκρατία στους δρόμους της χώρας; Ποιος θα εντοπίσει τις 100.000 άτομα που είναι για απέλαση; Θα χτυπάνε πόρτες τη νύχτα, θα κάνουν ελέγχους στο δρόμο; Και πρακτικά πώς θα γίνουν οι επιστροφές; Σε καραβιές αλυσοδεμένων ή μήπως σε φρουρούμενα αεροπλάνα; Είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα δυτικά κράτη αυτή τη στιγμή, κράτη που αδυνατούν να απομακρύνουν τεράστιους πληθυσμούς ατόμων που κρίνονται ακατάλληλα. Εκεί λοιπόν θα κριθούν όλα, στην εφαρμογή των λογικών μέτρων που παρουσιάζονται από τον υπουργό.

Διαβάστε επίσης

Οι άφοβοι επίορκοι του Δημοσίου

Πόσο πάει το γατί; Τι γίνεται με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες

Ο θρόνος του Ερντογάν

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βορίδης από την Βουλή: Με το νομοσχέδιο ουδείς παράνομος δεν θα μπορεί να μένει στη χώρα
Νέος διαγωνισμός για την σίτιση των δομών: Ο Πλεύρης, ο Σταμπουλίδης και η απόφαση – έκπληξη
Πώς μπήκε «μπουρλότο» στη Βουλή, ο κυνηγός Πιέρ, ο πόλεμος Βενιζέλου- Μαξίμου και το χρυσό δακτυλίδι που μοίραζαν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Tο στοίχημα του σιωπηλού αφηγήματος
Μέτρα Μητσοτάκη και αοριστίες αντιπολίτευσης
Ο πολιτικός αλγόριθμος Τσίπρα: Xωρίς μνήμη, με σχέδιο
Η επινόηση ενός νέου «Σιδηρούν Παραπετάσματος» μίας αδύναμης Ευρώπης και το δόγμα του «στρατιωτικού Κευσιανισμού».
Ιδιόλεκτος Τσίπρα
Έχει έργο ο Χάρης Δούκας;
In memoriam Σπύρος Κοκοτός
Μία ΔΕΘ που να δώσει ανάσα στην αγορά
Ο Καμμένος με τα ωραία δόντια του
Δίδακτρα από το νηπιαγωγείο μέχρι το ντοκτορά