array(0) {
}
        
    
Menu
-0.1%
Τζίρος: 219.75 εκατ.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας – Αναφορές για εγκλωβισμένους στα μπαλκόνια

Μάκης Βορίδης
Comments

Βολεύτηκε η Δύση με τη νέα σκλαβιά, με ανθρώπους που δουλεύουν σε συνθήκες 19ου αιώνα, χωρίς ρεπό, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς περίθαλψη, χωρίς ένσημα για σύνταξη, με ληγμένα διαβατήρια. Οι εκμεταλλευτές, για να κοιμούνται ήσυχοι, πασπαλίζουν με ζάχαρη τη συνθήκη, λέγοντας μεγαλόστομα «είμαστε οικογένεια». Αναφέρονται σε γυναίκες που ζουν εσωτερικές, δουλεύοντας όλη μέρα κι όλη νύχτα, σε γιορτές και σχόλες. Αναφέρονται σε άντρες που μαζεύουν φράουλες, ζουν σε κοτέτσια και παίρνουν μεροκάματο της ντροπής.

Το πλαίσιο της παράνομης μετανάστευσης είναι αυτό, όποια ταμπέλα κι αν βάλουμε, είτε μιλήσουμε για παράνομους ή παράτυπους ή λαθραίους. Οι ανεξέλεγκτη μετανάστευση οδήγησε στη δημιουργία μιας κοινωνικής τάξης με ανθρώπους χωρίς δικαιώματα. Παρίες που ζουν στο περιθώριο χωρίς να συμβάλλουν στη εθνική οικονομία παρά μόνο στην ευημερία των εκμεταλλευτών. Θα περίμενε κανείς αυτά να έχουν λυθεί από την κυβερνώσα Αριστερά αλλά έλαχε του Μάκη Βορίδη να πάρει την ευθύνη.

1

Μαζί με τα θύματα της εκμετάλλευσης υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και καλυτέρεψαν τόσο τη ζωή τους όσο και την οικονομία της χώρας.

Από τις ανακοινώσεις του υπουργού Μετανάστευσης καταλαβαίνουμε ότι θα βελτιώσει τους όρους διαβίωσης αυτών των νόμιμων μεταναστών, που ανέρχονται σε 870.000 και είναι απαραίτητοι. Για τους επόμενους μετακλητούς, θα γίνουν πιο γρήγορες οι διαδικασίες. Δηλαδή αν ένας τομέας έχει ανάγκη από χέρια, θα βγαίνουν πιο εύκολα τα χαρτιά για νόμιμη μετανάστευση. Όλα θα γίνονται φανερά για να έχουν δικαιώματα οι αλλοδαποί που σέβονται τη νομοθεσία.

Για τους παράτυπους, που υπολογίζονται στις 100.000, θα υπάρξουν κυρώσεις. Δεν είναι κάτι ακραίο αυτό σαν πολιτική ούτε νοείται ως προοδευτική η άποψη «να μείνουν όλοι». Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα κάθε αλλοδαπού ούτε υπάρχει «έτσι θέλω». Αν δεν πληρούνται οι όροι, υποχρεωτικά θα φύγουν και θα κρίνονται κατά περίπτωση. Το δύσκολο έργο για τον Βορίδη είναι η εφαρμογή των διατάξεων για τις απελάσεις.

Πώς θα καταφέρει άραγε να απομακρύνει όσους δεν έχουν δικαίωμα να ζουν στην Ελλάδα χωρίς να επιβάλλει την τρομοκρατία στους δρόμους της χώρας; Ποιος θα εντοπίσει τις 100.000 άτομα που είναι για απέλαση; Θα χτυπάνε πόρτες τη νύχτα, θα κάνουν ελέγχους στο δρόμο; Και πρακτικά πώς θα γίνουν οι επιστροφές; Σε καραβιές αλυσοδεμένων ή μήπως σε φρουρούμενα αεροπλάνα; Είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα δυτικά κράτη αυτή τη στιγμή, κράτη που αδυνατούν να απομακρύνουν τεράστιους πληθυσμούς ατόμων που κρίνονται ακατάλληλα. Εκεί λοιπόν θα κριθούν όλα, στην εφαρμογή των λογικών μέτρων που παρουσιάζονται από τον υπουργό.

Διαβάστε επίσης

Οι άφοβοι επίορκοι του Δημοσίου

Πόσο πάει το γατί; Τι γίνεται με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες

Ο θρόνος του Ερντογάν

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O φόβος του Αβραμόπουλου, το beef με τον Μιχάλη, το δείπνο με μακαρονάδες «γαλάζιων» βουλευτών στο Κολωνάκι και το ραντεβού Μπακογιάννη – Βουλγαράκη
Το τετ α τετ με τον ΚΜ, τι ήθελε ο Χαφτάρ στην Αθήνα, το know how της Νίκης, το μυστικό όπλο της Κάρυ και η ψύχρα Τσίπρα – Κουτσούμπα
Συνταγματική Αναθεώρηση: Πρεμιέρα για τη νέα Επιτροπή στη Βουλή με Πρόεδρο τον Μάκη Βορίδη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τηλεόραση δεν πεθαίνει. «Ξέχασε» να ζει
Η μεγάλη μετάβαση χτίζεται στη μικρή κλίμακα
Πόσα ακόμη 15χρονα πρέπει να δολοφονηθούν για να σταματήσουμε να σιωπούμε;
Η Ελλάδα άφησε την υγεία στην τύχη της αγοράς
Σωκράτης Φάμελλος: Καμία αίσθηση
Πώς ο Εξάρχου αλλάζει πίστα στον όμιλο Aktor και δημιουργεί έναν εθνικό πρωταθλητή – Αρθρο παρέμβαση
Άρθρο παρέμβαση: Οι ασφαλιστικές (NN, ERGO, Interamerican, Generali) εμπορεύονται την υγεία και εκμεταλλεύονται τον κόσμο
Η μυωπική προσέγγιση της κυβερνησιμότητας από την επιχειρηματικότητα
Λόξιγκας, βήχας ή πνευμονία; Οι ημιαγωγοί δείχνουν τον κίνδυνο
Πισίνες, κότερα, εμμονές στο κόμμα Τσίπρα