• Άρθρα

    Μαρία Βεληβασάκη: Η μαθηματικός που γοήτευσε τους Γερμανούς της DT

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μαρία Βεληβασάκη: Η μαθηματικός που γοήτευσε τους Γερμανούς της DT: Προ ημερών έγινε γνωστή μια σημαντική είδηση. H MindShare που συμμετείχε σε media spec κέρδισε (για την ακρίβεια ανανέωσε)  μια πολύ σημαντική συνεργασία. Για την ακρίβεια η εταιρία υπό τις εντολές της έμπειρης Μαρίας Βεληβασάκη κέρδισε  το SPEC για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του διαφημιστικού πλάνου της Cosmote των επόμενων ετών. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν επρόκειτο για μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία η οποία διήρκεσε μήνες. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν από το επιτελείο της Cosmote στην Ελλάδα όμως καθοριστική σημασία είχε και η γνώμη της μητρικής εταιρίας της Deutsche Telecom.

    Πηγές της διαφημιστικής αγοράς εξηγούν ότι οι Γερμανοί γοητεύτηκαν από την επικεφαλής της MindShare Μαρία Βεληβασάκη. Από την δουλειά της , το έργο της και την μαθηματική της σκέψη . Η MindShare κέρδισε την δουλειά έχοντας απέναντι της μεγάλες εταιρίες μεταξύ αυτών και την Publicis.

    Χαμηλών τόνων η ίδια βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει σπουδάσει μαθηματικά και όπως λένε όσοι την γνωρίζουν είναι αυστηρή αλλά δίκαιη με τους συνεργάτες της. Τονίζεται ότι δεν είναι η πρώτη διεθνή συνεργασία της έμπειρης κ. Βελιβασάκη και της ομάδας της για το 2017. Τον Ιανουάριο του 2017 και ο  αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ανέθεσε αποκλειστικά στη Mindshare τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του διαφημιστικού του πλάνου.

    Μαρία Βελιβασάκη (CEO Mindshare) , Κατερίνα Γκαμηλιάρη (Estee Lauder) Θεόδωρος Κοτιώνης (CEO Bold Ogilvy)

    Πρόταση για οπτικές ίνες σε ολόκληρη τη χώρα είχε καταθέσει η DT

    Η γερμανική Deutsche Telekom είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση, επί Γ. Παπανδρέου, να κατασκευάσει ο ΟΤΕ, με δικά του κεφάλαια δίκτυο οπτικών ινών σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια επένδυση αρκετών δισεκατομμυρίων χωρίς κρατική βοήθεια.

    Η πρόταση, όπως αποκάλυψε χθες στην «Καθημερινή» ο πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, απορρίφθηκε πανηγυρικά.

    Αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει ο οργανισμός την περίοδο Βουρλούμη στην τότε κυβέρνηση Κ. Καραμανλή η οποία είχε επίσης απορριφθεί. Το δίκτυο που θα κατασκευάζονταν θα ήταν στη διάθεση όλων των παρόχων, αρκεί να γνώριζε ο ΟΤΕ εκ των προτέρων τη ρύθμιση, όπως γράφει.

    Εξαιτίας της απίστευτης στρατηγικής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχουμε σήμερα χρεοκοπημένους ανταγωνιστές του ΟΤΕ και φυσικά δεν έχουμε δίκτυο οπτικών ινών.

    Στο δρόμο του Παν. Βουρλούμη κινείται, λοιπόν, ο σημερινός επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ που επιτέθηκε σκληρά στη ρυθμιστική αρχή.

    Τα παραμύθια με την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών

    Δε φτάνει που έχει καθυστερήσει δύο ολόκληρα χρόνια η ολοκλήρωση του πρώτου έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, στον ΑΔΜΗΕ και στην κυβέρνηση πάνε από χρόνο σε χρόνο την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης. Μάλιστα κάθε φορά που βγαίνει κάποιος και αναρωτιέται τι συμβαίνει, πετάγονται και μιλούν για την «ωρίμανση των έργων», κλπ.

    Ο Γιώργος Περιστέρης του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστήριξε χθες πως «είναι αδιανόητο να μην προχωρά η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διασυνδέσεων των νησιών, ειδικά των μεγάλων». Μήπως επειδή δεν έχει πειστεί από τις νέες εξαγγελίες με τα νέα χρονοδιαγράμματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης;

    Φανταστείτε πως την περίοδο 2012 – 2015, με βάση επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ τα ελληνικά νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με 2,5 δισ. ευρώ (!) μέσω των περίφημων ΥΚΩ για την αγορά πετρελαίου ώστε να λειτουργούν οι παμπάλαιες μονάδες μαζούτ και ντίζελ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Στην υγειά τους!

    Δουζόγλου: Αγοράζει ακίνητα και τα ξεχνάει;

    Περί τα 100 εκατ.ευρώ πρέπει να έχει δαπανήσει για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα η οικογένεια Δουζόγλου. Το ενδιαφέρον είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί πότε σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα ακίνητα που απέκτησε, από ξενοδοχείο της Μυκόνου μέχρι το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στη Σταδίου. Βέβαια, χρειάζονται και άδειες για να προχωρήσουν τέτοια έργα. Από την άλλη πλευρά, στην αγορά real estate προσπαθούν να καταλάβουν αν ο ομογενής από τη Βενεζουέλα Θεοδ. Δουζόγλου έχει κάποιο σχέδιο. Χθες, πάντως, αναγκάστηκε να διαρρεύσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει με 200 εκατ. ευρώ στο σχήμα που θα αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική υπό την Exin Group και τον John Calamos.

    Ο Χρήστος Σπίρτζης σε μεγάλα κέφια και οι συχνές έξοδοι του Γ. Σταθάκη

    Ούτε δύο ώρες δεν κράτησε η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο Χίλτον με τους εκπροσώπους των θεσμών την Παρασκευή. Ο υπουργός βγήκε κεφάτος από τη σύσκεψη και κάθισε περίπου μία ώρα με τους δημοσιογράφους, όρθιος πίσω από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου!

    Μάλιστα κάποια στιγμή βρήκε από μία αίθουσα συσκέψεων η Ντέλια Βελκουλέσκου και αντάλλαξαν χειραψία γιατί ο Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε μόνο με τον Ντέκλαν Κοστέλο, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Κοστέλο και τα άλλα στελέχη προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη με το μοντέλο διοδίων που προωθεί το υπουργείο Υποδομών στην Εγνατία Οδό.

    Δε νομίζουμε πως έβγαλαν αν και ο Χρ. Σπίρτζης βγήκε κεφάτος.

    Δεν ήταν το ίδιο τυχερός ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έβγαλε σχεδόν ολόκληρο το απόγευμα της Παρασκευής στο Χίλτον! Στις 3 πήγε, στις 10 έφυγε και αφού είχε συμφωνήσει με την DG Comp, τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, και τους θεσμούς για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Στις έξι ώρες ο Γιώργος Σταθάκης πρέπει να βγήκε γύρω στις 10 φορές για τσιγάρο και… ξεμούδιασμα, ενίοτε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Κάθε φορά ορμούσαν οι δημοσιογράφοι και ρωτούσαν πότε τελειώνει το σίριαλ της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Σταθάκης απαντούσε με χαμόγελο πως «όλα θα τα λύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»!



    ΣΧΟΛΙΑ