• Top Stories

    Είναι ο Άδωνις ο ιδανικός ηγέτης για την πατριωτική Δεξιά;


    ** Απορώ γιατί ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να μετατρέψουν το κόμμα τους σε κεντροδεξιό. Το Κέντρο είναι ήδη κατειλημμένο από πλείστους αντιπάλους. Ο χώρος που είναι εντελώς ελεύθερος είναι της Δεξιάς. Όλο αυτό μου θυμίζει υποψήφιους εραστές που διεκδικούν όλοι την ίδια, νυμφευμένη γυναίκα. Εκείνη είναι στο επίκεντρο, φλερτάρει με όλους και όλοι την φλερτάρουν, πιθανώς έχει τις περιπέτειές της και στο τέλος επιστρέφει γεμάτη αυτοπεποίθηση στον σύζυγό της. Παραδίπλα στέκεται μια άλλη γυναίκα, που δεν θεωρείται τόσο ελκυστική. Λίγα κιλάκια παραπάνω, λίγο πιο ασουλούπωτο ντύσιμο, ένα διαζύγιο που βαραίνει επειδή ο άντρας της έφυγε με κάποια μικρούλα. Η σχέση με εκείνη που βρίσκεται στο επίκεντρο θα είναι πάντα βασανιστική ενώ η άλλη, με τα κιλάκια της, θα γίνει ιδανική ερωμένη και σύντροφος.

    Στην αλληγορία μου η ελκυστική γυναίκα είναι το Κέντρο και η άλλη είναι η Δεξιά. Αν αποφασίσουν στη Νέα Δημοκρατία να ασχοληθούν με την παραμελημένη Δεξιά, έχουν μέλλον.  Οι προγραμματικές είναι έτοιμες για μια τέτοια εξέλιξη. Αρκεί να αντιγράψει η Νέα Δημοκρατία το πρόγραμμα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν. Η πατριωτική Δεξιά θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια σε όλη την Ευρώπη και οπωσδήποτε στην Ελλάδα. Είναι η φυσική εξέλιξη με τα δεδομένα του μεταναστευτικού προβλήματος και της φτώχειας.

    ** Ο Άδωνης Γεωργιάδης  είναι ο ιδανικός ηγέτης για μια τέτοια εξέλιξη. Είναι άδικο να τον αποκαλούν «ακροδεξιό» καθώς ποτέ δεν υπήρξε. Μου είπε μια ανιψιά μου ότι στα φοιτητικά χρόνια, στη Φιλοσοφική Σχολή, ήταν δραστήριο μέλος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Κατόπιν έκανε ορισμένες διερευνητικές για να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία αλλά διαπίστωσε ότι εκεί δεν θα είχε ποτέ καμία ευκαιρία. Δεν θα του έδιναν ποτέ την ευκαιρία να πολιτευτεί. Έτσι αποσύρθηκε στα του οίκου του, εννοώ του εκδοτικού οίκου του. Όπως είχε αφηγηθεί εκ των υστέρων στην ανιψιά μου και συμφοιτήτριά του, ο Καρατζαφέρης τον εντόπισε στο ΤηλεΆστυ, στην εκπομπή όπου πωλούσε τα βιβλία του. Να σημειώσω ότι ήταν πολύ μικρός όταν έχασε τους γονείς του και υπήρξε άξιος συνεχιστής της οικογενειακής εκδοτικής εταιρείας. Σε ηλικία 20 ετών ήταν αυτόνομος επιχειρηματίας και φοιτητής.

    ** Να θυμίσω κάτι ακόμα, μιλώντας για πατριωτική Δεξιά. Η Μαρίν Λεπέν και οι άλλοι ευρωσκεπτικιστές ηγέτες απεχθάνονται τη Χρυσή Αυγή. Έχουν διαχωρίσει τη θέση του από το εγχώριο ναζιστικό μόρφωμα. Έχουν γίνει δηλώσεις ώστε να είναι σαφείς οι αποστάσεις. Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα διεκδίκησης της συντηρητικής πτέρυγας. Η Δεξιά είναι τυπικά και ουσιαστικά ελεύθερη και περιμένει ποιος θα την καπαρώσει.



    ΣΧΟΛΙΑ