• Άρθρα

    Ιδού κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα του 21ου αιώνα (όταν η δικαιοσύνη κάνει καλά την δουλειά της με τη Folli Follie)

    Τράπερ


    Σήμερα η δικαιοσύνη έκανε άριστα την δουλειά της. Στο επίκεντρο και πάλι η «αμαρτωλή» Folli Follie , όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί επιχειρηματίες.

    Έτσι λοιπόν ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε τραπεζικά στοιχεία για να χειραγωγήσει την αγορά κατηγορούνται πλέον ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Οι νέες κακουργηματικές διώξεις σε βάρος της οικογένειας που ίδρυσε την Folli Follie είναι πλέον γεγονός.

    Πατέρας και γιος κατηγορούνται συνολικά για τρία κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, χειραγώγηση) ενώ η σύζυγος Κατερίνα Κουτσολιούτσου για ένα (χειραγώγηση αγοράς). Συνολικά, 16 πρόσωπα διώκονται για το δεύτερος σκέλος της μεγάλης υπόθεσης που διερευνά ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

    Φυσικά έχουν προηγηθεί και άλλες κακουργηματικές διώξεις και τώρα άπαντες αναμένουν τι θα γίνει καθώς οι πρώτες διώξεις ασκήθηκαν σχεδόν 13 μήνες πριν.  Όμως πολλοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται «τι γίνεται με τις πρώτες διώξεις», καθώς εκτιμάται ότι ακόμα δεν έχουν κληθεί σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

    Τα μεγάλα θέματα 

    Όπως ξέρετε κ. Μητσοτάκη , δυο είναι τα μεγάλα θέματα της χώρας. Η υψηλή φορολογία αλλά πρωτίστως η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης.  Ο ξένος επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στην χώρα μας θέλει να ξέρει ότι το πρόβλημα του θα λυθεί ταχύτατα. Ακριβώς όπως γίνεται στην χώρα του (Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία κλπ)

    Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που όταν πάνε στο εξωτερικό οι συνομιλητές τους (Fund, τράπεζες κλπ) ρωτάνε τι γίνεται με την υπόθεση της Folli Follie. Ουδείς είναι σε θέση να απαντήσει. Όλοι σηκώνουν τους ώμους τους.

     Στις ΗΠΑ  

    Ας φύγουμε όμως για λίγο από την Αθήνα και ας πεταχτούμε στην μακρινή Νέα Υόρκη. Προ 2 μηνών κατηγορήθηκε ένας Έλληνας πολίτης ο Τηλέμαχος Λαβίδας. Αμέσως μπήκε φυλακή.

    Λίγες  ημέρες μετά οι δικηγόροι του προσέφεραν στις αμερικάνικες αρχές ως εγγύηση περίπου 25 εκατ. δολάρια για να αποφυλακιστεί και να κρατηθεί σε κατ’ οίκον. περιορισμό.  Όμως το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση.

    Επιπρόσθετα και ο άλλος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση ο Γιώργος Νίκας έχει εξίσου μεγάλα προβλήματα.  Οι Αμερικανοί του είπαν «η έρχεσαι στις ΗΠΑ η σου κατάσχουμε την περιουσία σου στην Αμερική».  Φυσικά ο Νίκας δεν τολμάει να πάει στις ΗΠΑ. Προτιμάει να βρίσκεται στην ηλιόλουστη Αθήνα.

    Στις ΗΠΑ οι αρχές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Ας γίνουν λοιπόν και στην Ελλάδα πιο γρήγορα τα πράγματα. Μόνο κέρδος θα έχουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ