• Άρθρα

    Η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα και η διαιώνιση της ανισότητας


    **Σήμερα δεν μιλάω. Σήμερα είμαι υπάκουος στον ρεμπέτικο στίχο «Όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς». Δεν ξέρω τίνος είναι το τραγούδι αλλά τον ανασύρω ως πολιτική δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνουν τη νομιμοποίηση του χασίς. Επιτρέψτε μου να αναφέρω την ουσία με το λαϊκό όνομα «μπάφος» που παρηχεί με τον χαρακτηρισμό «μπούφος».

    Λεπτομέρειες: είκοσι βουλευτές συνυπογράφουν ερώτηση του καταθέτει ο Ηλίας Μπαλαούρας, ξέρετε, εκείνος που εξήρε πριν λίγες ημέρες την ιδεολογία των φονιάδων της 17 Νοέμβρη. Αναφέρει λοιπόν στην ερώτηση ότι  «το αίτημα νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους, είναι καίριο. Σήμερα όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν τις ευεργετικές και ενίοτε πλήρως θεραπευτικές συνέπειες της χρήσης της ινδικής κάνναβης». Λογικό το βρίσκω. Όσο ο κόσμος θα φουμάρει μπάφο και θα είναι σε νιρβάνα, η κυβέρνηση θα περνά ανενόχλητη τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.

    ** Μα πόσο κυρία είναι η κυρία πρωθυπουργού. Πήγε στην Περσία η Περιστέρα και για να δείξει σεβασμό φόρεσε την τοπική μαντήλα, εκείνη που είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε η Δύση να επιτρέπει την διαιώνιση της ανισότητας.

    Μου έλεγε η φίλη μου η Ορσαλία, που είναι πολύ φεμινίστρια, ότι εκείνη στα ταξίδια σε μουσουλμανικές χώρες φορά καπέλο. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύει με σύλληψη αλλά δεν κάνει το χατίρι του ιμάμη. Προσπερνώ το ζήτημα της χειραφέτησης των γυναικών και επικεντρώνομαι μόνο στον σεβασμό στα τοπικά ήθη. Τηρουμένων των αναλογιών ο Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι στην Σκοτία θα φορέσει κιλτ και στο ταξίδι στην Ιαπωνία θα φορέσει κιμονό και στο ταξίδι στη Νιγηρία θα φορέσει παρεό. Η σύζυγός του, αυτή η ευγενεστάτη, στην Αφρική θα δείξει τα όμορφα στήθη της, με το ίδιο χαμόγελο που είχε φορώντας τη μαντήλα.

    ** Η μικρή μου Ζακλίν, η φίλη μου par excellence, φέρεται ωσάν πτωχή. Πήγε σε πανεπιστημιακή κλινική να φτιάξει τα δόντια της. Μην νομίσετε ότι είχε ανάγκη από σφραγίσματα και τέτοια ταπεινά. Η φοραδίτσα μου (έτσι την αποκαλώ όταν είμαστε οι δυο μας…) πήγε για ορθοδοντικές επεμβάσεις. Είναι νέα μόδα στην Αθήνα, οι ενήλικοι να κυκλοφορούν με σιδεράκια. Αντί λοιπό να πάει σε κάποιον ιδιώτη, η Ζακλίν πήγε στην ουρά του κοσμάκη. Στη μομφή μου για την φτωχική επιλογή, απάντησε με μια μελέτη. Τα αποτελέσματα στο στόμα των ασθενών είναι ακριβώς τα ίδια στα πανάκριβα ιδιωτικά ιατρεία και στις δημόσιες δομές του πανεπιστημίου. Μόλις δημοσιεύτηκε σχετική μελέτη, από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Οι Ελβετοί μελετούν την Ψωροκώσταινα, ποιος το περίμενε ποτέ αυτό…

    Η μελέτη που έγινε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημητρίου Κωνσταντώνη δημοσιεύεται στο βαρυσήμαντο American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics.  Εύχομαι μόνο best smile, στην Ζακλίν και τους άλλους αργόσχολους που έχουν τόσο χρόνο για την περιποίηση της ύπαρξής τους.



    ΣΧΟΛΙΑ