• Άρθρα

    Αν δεν αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους χειρισμούς της Κυβέρνησης!


    “Επίπονες” προσπάθειες να στηριχθεί η τουριστική προβολή των νησιών που υποδέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, καταβάλει σύσσωμη η Κυβέρνηση με προεξάρχουσα την υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία και συμμετέχει σε συσκέψεις…όταν δεν ταξιδεύει για να στηρίζει την τουριστική προβολή ολόκληρης της χώρας. Όμως βουλευτές και δήμαρχοι των νησιών ισχυρίζονται ότι “εάν δεν αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους χειρισμούς της Κυβέρνησης!”.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία του αρμοδίου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, της υπουργού Τουρισμού, του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, του γ.γ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι των νησιών του βορείου και νοτίου Αιγαίου, κατά την οποία η υπουργός ζήτησε…προτάσεις τόσο από τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους αλλά και από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, για να γίνει ακόμα καλύτερη η τουριστική προβολή των συγκεκριμένων νησιών αλλά και η προώθηση του τουρισμού, απ΄οτι ήταν πέρυσι.

    Την ίδια στιγμή, ο κ.Κουρουμπλής ερωτηθείς για το κύμα των προσφυγικών ροών, περιορίσθηκε να “ρίξει” το μπαλάκι στον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

    Ποια όμως ήταν τα αποτελέσματα της περυσινής τουριστικής προβολής των συγκεκριμένων νησιών; Εάν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα γιατί πρέπει να ξανά-γίνουν συσκέψεις για το ίδιο θέμα, απλώς για να χάσουμε πολύτιμο χρόνο;

    Μήπως, λοιπόν, έχουμε αργήσει λιγάκι για αυτές τις ενέργειες κα. Κουντουρά; Μήπως μεταξύ των ταξιδιών σας θα έπρεπε να καθίσετε και στο γραφείο σας και μαζί με τους συνεργάτες σας να ασχοληθείτε με το μείζον αυτό πρόβλημα έτσι ώστε να μην έρθει ο Μάρτιος και η ΙΤΒ του Βερολίνου, όπου οριστικοποιούνται τα κυριότερα συμβόλαια με τους tour operators και αναμένουμε ακόμα τις προτάσεις για…γίνει ακόμα “καλύτερη η τουριστική προβολή των συγκεκριμένων νησιών”;

    Είναι λιγάκι παράλογο, για να μην πούμε γελοίο, να περιμένουμε αρχές Φεβρουαρίου τις προτάσεις των φορέων για ένα μείζον και επιζήμιο για τον ελληνικό τουρισμό, γεγονός αφού θα έπρεπε να έχουν ασχοληθεί οι αρμόδιοι εδώ και πολλούς μήνες!

    Τα ερωτήματα αυτά, θα μείνουν αναπάντητα, και η υπουργός θα περιμένει για τις προτάσεις…για πολύ!!

    Παρά ταύτα, η υπουργός Τουρισμού ισχυρίσθηκε ότι “η διαχείριση των προσφυγικών ροών ήταν πολύ πετυχημένη, σε πολιτικό επιχειρησιακό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο την προηγούμενη χρονιά”.

    Όμως, υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις, όπως του βουλευτή Λέσβου κ.Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος τόνισε ότι “διότι δεν έχει πάρει μέτρα από την πρώτη στιγμή για την αποσυμφόρηση των νησιών την επιτήρηση των συνόρων τον έλεγχο ορισμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας μέχρι να γίνει η ταυτοποίησή τους”.

    Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος επεσήμανε την ανάγκη για διασυνοριακή συνεργασία με όμορους δήμους στην Τουρκία ώστε να ενισχυθεί ο τοπικός τουρισμός και οι ανταλλαγές επισκεπτών αλλά να υπάρξει νέος αναπτυξιακός προσανατολισμός που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις τουρισμού.

    Ο δήμαρχος Καλύμνου Ιωάννης Γαλουζής τόνισε ότι δεν φθάνει μόνο η προβολή και η διαφήμιση μόνο χωρίς να έχουμε λύσει βασικά θέματα υποδομών και συγκοινωνίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Capital Economics: Μειώνεται η ισχύς του δολαρίου – Ποιος ο ρόλος Τραμπ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών



    ΣΧΟΛΙΑ