array(0) {
}
        
    
Menu
-0.36%
Τζίρος: 118.65 εκατ.

Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά

Comments

Σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κόμματα άλλοτε κραταιά να χάνουν σημαντικό μέρος της επιρροής τους ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να εξαφανίζονται από τον πολιτικό χάρτη. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό, αλλά, 48 ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο, κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει λόγος γι’ αυτή την αντοχή. Οι Έλληνες έχουν άλλωστε αποδείξει ότι, όχι μόνο δεν διστάζουν να “μαυρίσουν” ένα κόμμα, αλλά ακόμη και να οδηγήσουν πρώην κυβερνητικά κόμματα στις θέσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

1

Ποιος είναι, λοιπόν, ο λόγος της αντοχής της Νέας Δημοκρατίας; Τον εντοπίζω στο γεγονός ότι κράτησε, παρά τα όποια λάθη, ένα μέτρο στην πολιτική της. Δεν λειτούργησε ως κόμμα θαυματοποιών και πολιτικών Αϊ Βασίληδων. Ενώ, ταυτόχρονα, συνδύασε την εθνική ευθύνη με την προσαρμογή στις εξελίξεις της νέας εποχής.

Τα βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας εντοπίζονται σε μία παράγραφο της ιδρυτικής της διακήρυξης: «Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες».

Εμπνεόμαστε, δηλαδή, από τη μια πλευρά από τις διαχρονικές αξίες που ενέπνευσαν το κόμμα όταν ιδρύθηκε. Αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η Ελλάδα της Ευρώπης, η ιδιωτική πρωτοβουλία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Και, φυσικά, η αλήθεια, η σοβαρότητα και η αξιοπιστία. Είναι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή που χαρακτηρίζουν και τη σημερινή διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα όμως με το σεβασμό σε αυτές τις διαχρονικές αξίες, κατανοούμε ότι ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες. Και ότι για να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, απαιτείται από εμάς να προσαρμοστούμε στις τάσεις της εποχής. Να αναζητήσουμε πολιτικές που απαντούν στις οικονομικές, τις τεχνολογικές, τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές εξελίξεις της νέας εποχής.

Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία με μία σειρά από πολιτικές που εφαρμόζει στη φορολογία, στο περιβάλλον, στην παιδεία, στην υγεία, στην εργασία, στην ασφάλιση.

Είναι πολιτικές οι οποίες με ένα πνεύμα κοινής λογικής και με βάση αυτά που ισχύουν στις άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, απαντούν στις ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Πολιτικές που βάζουν στο επίκεντρο τον πολίτη και το στόχο η πατρίδα μας να βρεθεί στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών. Αλλά επιτρέπουν και στη Νέα Δημοκρατία να θεωρείται ένα κόμμα που βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: Παραπέμπει την Ουγγαρία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νόμο αποφυλάκισης παράνομων διακινητών μεταναστών
Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά να μείνει «στον πάγο» η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας
ΕΕ: Πρόσθετοι δασμοί €100 δισ. σε αμερικανικά προϊόντα αν δεν ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
Καραβίας (Eurobank): Τα νέα δάνεια «ασπίδα» στα χαμηλά επιτόκια – Ισχυρά έσοδα και κέρδη το 2025
Δημήτρης Γερογιάννης (Aegean): Προσφέρουμε 21,5 εκατομμύρια θέσεις- Ποιες νέες πτήσεις ξεκινάει
Πόσο ευθύνονται οι διοικούντες νομικά πρόσωπα για φορολογικές οφειλές
Η απόλυτη μοναξιά της Ευρώπης και τα σκυλιά του Πάβλοφ
Τα κέφια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο νέος παίκτης στην Εθνική, τα κέρδη του Καραβία, γιατί η Qualco είναι hot, ο χρυσός μισθός του Κοντόπουλου, ο Μυστικός Δείπνος των 5 στα ΒΠ, o Λασκαρίδης και τα 3 πλοία, και το πάρτι του Καπράλου στη Βίσση
Έρχονται αλλαγές στην λειτουργία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης