• Άρθρα

    Άκης Σκέρτσος: Έχουμε χρέος

    • Άκης Σκέρτσος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
    Σκέρτσος: Δήλωση για τον εμβολισμός των αστυνομικών

    Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας


    Η πανδημία του κορωνοιού επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χωρίς να εμφανίζει σημάδια υποχώρησης.

    Τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 22,1 εκατομμύρια, 1,9 εκατομμύρια στην EE και 7.222 στην Ελλάδα.

    Οι θάνατοι που αποτελούν τον πιο σκληρό και αδιάψευστο δείκτη, ανέρχονται σε 770.273 παγκοσμίως, σε 179.660 στην ΕΕ και σε 230 στην Ελλάδα (στοιχεία 17/8/2020).

    Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η Ελλάδα είναι 132η χώρα σε κρούσματα ανά 1 εκ. κατοίκους και 108η χώρα σε θανάτους ανά 1 εκ. κατοίκους. Δηλαδή, ενώ ο μέσος όρος θανάτων παγκοσμίως είναι 100/1 εκ. κατοίκους, στην Ελλάδα είναι 22.

    Και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 2.831 κρούσματα/1 εκ. κατοίκους, στην Ελλάδα είναι 4 φορές μικρότερος, δηλαδή 693 κρούσματα/1 εκ. κατοίκους. Με βάση, επίσης, τα στοιχεία του ECDC, 16 ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν υψηλότερους κυλιόμενους δείκτες κρουσμάτων τις τελευταίες 14 μέρες από την Ελλάδα.

    Αυτές τις καλές επιδόσεις έχουμε χρέος να τις διατηρήσουμε, γι’αυτό και επιμένουμε στην αυστηρή λήψη μέτρων και τους συστηματικούς ελέγχους για την τήρηση τους σε καθημερινή βάση.

    Μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό μέχρι να βρεθεί η θεραπεία του. Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προσωπικής υγιεινής.

     

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο Linkedln



    ΣΧΟΛΙΑ