• Top Stories

    CNN: Η Ελλάδα στέλνει τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία

    • NewsRoom


    Οι πρώτες αποχωρήσεις προσφύγων από το ελληνικό έδαφος είναι γεγονός. Σύμφωνα με πηγές του CNN, φέρεται να έχουν σταλεί οι πρώτοι λέμβοι με επιβάτες εκατοντάδες πρόσφυγες. Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία. 

    Οι πρώτες τρεις λέμβοι εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά γεμάτοι από πρόσφυγες με κατεύθυνση την Τουρκική πόλη Dikili, που βρίσκεται απέναντι από τα παράλια της Λέσβου. Σύμφωνα με το CNN οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές, παρόλα αυτά η επιβίβαση στις λέμβους συνεχίστηκε χωρίς την παρουσίαση κάποιου δυσάρεστου συμβάντος.

    Μέχρι στιγμής οι μαρτυρίες μιλάνε για μόνο για άντρες πρόσφυγες, που φέρεται να στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να υπάρχουν ανάλογες αναφορές για γυναίκες και παιδιά. Από όσο φαίνεται, οι αρχές προσπαθούν να κρατήσουν περιορισμένη ενημέρωση για το γεγονός, χωρίς ναι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής πως έγινε η επιλογή και η διαλογή αυτών που επέστρεψαν.

    Η αμφιλεγόμενη συμφωνία πραγματοποιήθηκε τον μήνα αυτό στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση που πλήττει την Ευρώπη με πάνω από 1 εκατομμύρια πρόσφυγες να έχουν περάσει τα σύνορα της.

    Κάτω από τις πιέσεις της συμφωνίας, φαίνεται πως οι πρόσφυγες που περνάνε παράνομα τα ελληνικά σύνορα από το διάστημα 20 Μαρτίου και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία.

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/kiriakos-na-fugoun-edo-ke-tora-gia-na-anapnefsi-o-topos/35248



    ΣΧΟΛΙΑ