• Πολιτική

    Χρήστος Σταϊκούρας: Έργο μεγάλης σημασίας ο αυτοκινητόδρομος Ε-65

    «Χτίζεται» το παγκόσμιο φορολογικό σύστημα

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα εγκαίνια των πρώτων 14 χιλιομέτρων, από τα συνολικά 32, του νότιου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, δηλαδή το τμήμα του δρόμου Ε65 από την ένωσή του με τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης έως τον Κόμβο Ξυνιάδας.

    Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα από τα πρώτα 12 έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 450 εκατ. ευρώ.

    Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας το έργο μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών του Ελλαδικού χώρου, φέρνοντάς τες, με ασφάλεια και ταχύτητα, στον λοιπό χώρο.

    «Είναι σαφές ότι ο Ε65 θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τη γεωργική και την κτηνοτροφική παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις υπηρεσίες.

    Το έργο αυτό θα δημιουργήσει πολλές νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του όσο, κυρίως, κατά τη λειτουργία του», τόνισε χαρακτηριστικά, αφού όπως είπε είναι μια «οδική υποδομή κομβικής σημασίας, που αλλάζει τις κλίμακες του χώρου και του χρόνου για την κοινωνική και οικονομική ζωή στην Κεντρική Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, αλλά και ευρύτερα, σε όλη την Ελλάδα».

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Σταϊκούρας: Κλειδώνει η ρύθμιση για τα κορονοχρέη – Οφειλές από το Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ