Την απόφαση (τεχνικό δελτίο) που αφορά στη δημιουργία της Ερευνητικής Δομής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», μέσω της ένταξης προς υλοποίηση και χρηματοδότησή του από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό ύψους 21.411.500 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, όπως σημειώνεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«H Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα μας, από τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της υγείας μέχρι την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τις κοινωνικές επιστήμες» όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός.
H Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα μας, από τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της υγείας μέχρι την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τις κοινωνικές επιστήμες.
— Christos Dimas (@ChristosDimas_) December 22, 2021
Ο ίδιος σημειώνει ακόμη ότι: Η δημιουργία της ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί την στόχευσή μας να αξιοποιήσουμε την γνώση, την δυναμική και το ταλέντο των Ελλήνων επιστημόνων σε τομείς αιχμής.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι «Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης που θα συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά – ελληνικά και όχι μόνο – στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με μία δομή που προσομοιάζει με τα καλύτερα τέτοια κέντρα του εξωτερικού, είναι μία σημαντική “προίκα” για την χώρα».
Ενώ, προσθέτει: «Η νέα ερευνητική ομάδα “Αρχιμήδης” καλύπτει τρεις θεματικές που αποτελούν κινητήριες δυνάμεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη των Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι συνδέονται άρρηκτα με την έρευνα και την καινοτομία».
Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης που θα συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά – ελληνικά και όχι μόνο – στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με μία δομή που προσομοιάζει με τα καλύτερα τέτοια κέντρα του εξωτερικού, είναι μια σημαντική «προίκα» για τη χώρα. pic.twitter.com/c7WuqDItUR
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 22, 2021
Διαβάστε επίσης:
Πλεύρης: Έρχονται περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές – Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς του ΕΣΥ
Μεγάλο μπέρδεμα με τη διαχείριση της πανδημίας – Διαρροές, πολυγλωσσία και ο φόβος του πολιτικού κόστους έφεραν αλαλούμ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καραβίας (Εurobank): Ανάγκη για επενδύσεις, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και άρση της γραφειοκρατίας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας
- Βασίλης Κορκίδης: Οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις πριν το τέλος του έτους
- Όμιλος ΔΕΗ: Με έξι νέες αεριοστροβιλικές μονάδες εκσυγχρονίζονται οι σταθμοί σε Ρόδο, Κρήτη και Χίο
- ΗΠΑ: Καλούν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διακόψουν τις αγορές ρωσικής ενέργειας