• Πολιτική

    Χρίστος Δήμας: Υπέγραψε την απόφαση για τη δημιουργία της Ερευνητικής Δομής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

    • NewsRoom
    Χρίστος Δήμας: Υπέγραψε την απόφαση για τη δημιουργία της Ερευνητικής Δομής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

    Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Την απόφαση (τεχνικό δελτίο) που αφορά στη δημιουργία της Ερευνητικής Δομής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», μέσω της ένταξης προς υλοποίηση και χρηματοδότησή του από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό ύψους 21.411.500 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, όπως σημειώνεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «H Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα μας, από τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της υγείας μέχρι την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τις κοινωνικές επιστήμες» όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός.

    Ο ίδιος σημειώνει ακόμη ότι: Η δημιουργία της ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί την στόχευσή μας να αξιοποιήσουμε την γνώση, την δυναμική και το ταλέντο των Ελλήνων επιστημόνων σε τομείς αιχμής.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι «Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης που θα συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά – ελληνικά και όχι μόνο – στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με μία δομή που προσομοιάζει με τα καλύτερα τέτοια κέντρα του εξωτερικού, είναι μία σημαντική “προίκα” για την χώρα».

    Ενώ, προσθέτει: «Η νέα ερευνητική ομάδα “Αρχιμήδης” καλύπτει τρεις θεματικές που αποτελούν κινητήριες δυνάμεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη των Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι συνδέονται άρρηκτα με την έρευνα και την καινοτομία».

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Έρχονται περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές – Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς του ΕΣΥ

    Μεγάλο μπέρδεμα με τη διαχείριση της πανδημίας – Διαρροές, πολυγλωσσία και ο φόβος του πολιτικού κόστους έφεραν αλαλούμ



    ΣΧΟΛΙΑ