ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς πιάστηκε το σκάφος με την κοκαΐνη του «Έλληνα Εσκομπάρ» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου – Η επιχείρηση «Ίππαλος»
Τέλος στη μεταγωγή τρομοκρατών σε Αγροτικές Φυλακές, όπως είχε συμβεί προ δύο ετών με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου, βάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται εφεξής η μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές και στην ΚΑΥΦ (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) στους καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας.
«Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Εισάγονται επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων, καθώς έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα περιστατικά παραβίασης των όρων της άδειας.
Τέλος, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κανάρης (Vodafone): Εξαγορές στο ICT – Είσοδος σε Άμυνα και συνεργασίες στην ενέργεια
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026