• Πολιτική

    Χρυσοχοΐδης: Τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


    Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε σήμερα από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως οι χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι στα σύνορά μας, ήρθαν γιατί τους διώχνει και τους χρησιμοποιεί η Τουρκία.

    «Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό για να απειλήσει την Ευρώπη αλλά και για να ξεπεράσει την εσωτερική πολιτική πίεση που φέρνει η αποτυχία του τουρκικού στρατού στη Συρία.

    Κοντά στους 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, την ώρα που η Ελλάδα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή.

    Η κυβέρνηση εξαπέλυσε έμμεσες βολές προς την πλευρά της Άγκυρας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά διευκόλυνε και καθοδήγησε τα καραβάνια των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ