ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα
Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ισχυρή σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, από σήμερα, που ανοίγει το λιανεμπόριο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες. Ερωτηθείς για την απόφαση του ανοίγματος ο υπουργός δήλωσε: “θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό”.
Τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα.
Φρουροί στα ΑΕΙ
Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, δήλωσε ακόμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.
Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι “δεν λένε τι προτείνουν”, σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.
“Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση” τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Υπόθεση Μπεκατώρου
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έκανε λόγο για φρικαλέο ζήτημα. “Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία” επισήμανε.
Διαβάστε επίσης
Κεραμέως – Χρυσοχοΐδης προς Πρυτάνεις: Προτεραιότητα η ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημίων
Απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου: Εμβόλια και επιδημιολογική κατάσταση στο τραπέζι
Χρυσοχοΐδης για κορονοϊό: Έρχονται κι άλλα μέτρα τις επόμενες ημέρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δένδιας από Ουάσινγκτον: Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Η λογική της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν βοηθάει
- ΕΧΑΕ: Απέκτησε επιπλέον 20% του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας
- Υπερταμείο κατά Αράπογλου: Δεν πωλείται η Μαρίνα Καλαμαριάς – Παραπλανητικές οι φωτογραφίες στο φυλλάδιο του Δήμου
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου στα Ιωάννινα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.