Πολιτική

Χρυσοχοίδης: Η μάχη με τον κορονοϊό θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα

  • NewsRoom

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


Έκκληση προς όλους να συμμορφωθούν στους κανονισμούς, στις υποδείξεις των ειδικών και των επιδημιολόγων, ώστε να υπάρξει αναχαίτιση του ιού, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης από τις Σέρρες, όπου βρέθηκε το μεσημέρι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και παραγόντων όπου εξετάστηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά ο υπουργός υπογράμμισε πως οι Σέρρες «κατάφεραν και δάμασαν τον ιό, νίκησαν. Αλλά ξέρετε αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές και δεν είναι κεκτημένο. Αποφασίσαμε να το κάνουμε κεκτημένο, δηλαδή, να μηδενίσουμε τα κρούσματα τις επόμενες μέρες, μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Πρέπει να νικήσουμε ολοκληρωτικά τον ιό ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ξαναβγούμε στη ζωή. Να επανέλθει η ομαλότητα, η κανονικότητα, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα σχολεία κι όλα αυτά σε συνεργασία με τις δημοτικές και τοπικές αρχές».

«Η μάχη που δίνουμε αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο υπουργός, «είναι να κερδίσουμε στο σύστημα υγείας δέκα μέρες. Θέλουμε χρόνο δέκα ημερών για να ανασάνει το σύστημα υγείας, για να μην μπουν διλήμματα για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Μέχρι σήμερα καταφέραμε ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να διαχειριστεί όχι μόνο την πανδημία αλλά και τους ασθενείς που νοσούν από διαφορετικές αιτίες και είναι παρά πολλοί αυτοί. Η μάχη θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από όλους να φορούν μάσκα και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους. «Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή», σημείωσε, «είναι να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Γιατί αφορά τη ζωή μας. Μόνο τότε θα πετύχουμε και θα νικήσουμε. Οι Σέρρες έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα τον τελευταίο καιρό. Κατάφεραν και νίκησαν. Για να κρατήσουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε όρθιοι καθημερινά και να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Ποτέ να μην χαλαρώσουμε και ποτέ να μην αφήσουμε τους λίγους ασυνείδητους να καταστρέφουν τη ζωή μας».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: 2.152 νέα κρούσματα και 87 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Στους 597 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός και ο κίνδυνος για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Ποια είναι η προέλευση του κορονοϊού – Νέες έρευνες από τον ΠΟΥ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ