• Πολιτική

    Χίος: Διαφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο με τη δημιουργία κλειστού κέντρου

    • NewsRoom


    Κατά της δημιουργίας κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών χωρητικότητας 5.000+ ατόμων τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Χίου, το οποίο με απόφασή του αργά το βράδυ της Παρασκευής απέρριψε ομοφώνως την εξαγγελία της κυβέρνησης, που ανέλυσε στην συνεδρίαση ο βουλευτής και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης.

    Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί  με την κατασκευή στη Χίο της νέας υπερδομής, όπως εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση και εμμένει στη προηγούμενη απόφασή του να λειτουργεί στη Χίο, με την ευθύνη της κυβέρνησης, μία δομή για την καταγραφή και ταυτοποίηση και χωρητικότητας έως 500 ατόμων το πολύ.

    Ωστόσο, η κατάσταση στο νησί αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεκτη, καθώς χιλιάδες μετανάστες ζουν εντός και εκτός της δομής της ΒΙΑΛ, σε  τραγικές συνθήκες, χωρίς κανένα έλεγχο. Η πρόταση της κυβέρνησης, την οποία απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο, είναι το κλείσιμο της δομής της ΒΙΑΛ και η δημιουργία κλειστής οργανωμένης δομής στην ευρύτερη περιοχή του Πιτυούς.

    «Δεν λύνεται το πρόβλημα με ευχολόγια. Θέλω να προστατέψω τον τόπο μου. χρειάζεται κλειστό κέντρο. Αν θέλετε να το σηκώσω όλο αυτό μόνος μου θα το σηκώσω μόνος μου» τόνισε ο Νότης Μηταράκης.



    ΣΧΟΛΙΑ