• Πολιτική

    Χατζηδάκης-Πατούλης: Ετοιμάζουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης την «ωρολογιακή βόμβα» με τα σκουπίδια

    • NewsRoom
    ΟΑΕΔ - Google: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης για start-ups

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    Συνάντηση για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής, καθώς οι δυνατότητες του ΧΥΤΑ Φυλής φτάνουν πλέον στα όριά τους, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος.

    Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, (με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να το χαρακτηρίζει πρόσφατα ως «ωρολογιακή βόμβα») καθώς η απερχόμενη ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, υπό την Ρένα Δούρου, αποφάσισε να ακυρώσει το σχεδιασμένο ΣΔΙΤ που θα έδινε μια λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής, χωρίς να δώσει υλοποιήσει κάποια αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

    Ο κ. Πατούλης σημείωσε την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα, ώστε η Αττική να μην βρεθεί από την επόμενη χρονιά αντιμέτωπη με βουνά σκουπιδιών.

    Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διευκολύνει με όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, αλλά και ότι θα υπάρξει απόλυτος συντονισμός με την Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με ένα σχέδιο ουσιαστικά έκτακτης ανάγκης



    ΣΧΟΛΙΑ