• Πολιτική

    Χατζηδάκης: Η αντιπολίτευση έχει κολλήσει στην καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου

    Επανένταξη στις 120 δόσεις των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από την πανδημία - Όλες οι λεπτομέρειες

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας (ΑΠΕ)


    Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του με αφορμή την απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα κατά του νέου εργασιακού.

    Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τα κόμματα πως παριστάνουν πως δεν βλέπουν τις θετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, παρά αντιδρά απλά στο ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για το οποίο το νομοσχέδιο προβλέπει αυτό που ισχύει στην πλειονότητα των χωρών της ΕΕ.

    «14 μέρες άδεια πατρότητας. 2 μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ. Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία», δήλωσε o κ. Χατζηδάκης.

    «Η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει. Έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Ενώ και αυτό το ζήτημα το ρυθμίζουμε με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά!», πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ