• Πολιτική

    Χάρτες με τον τουρκικό αναθεωρητισμό παρουσίασε ο Δένδιας σε απόφοιτους του Χάρβαρντ

    • Contributor
    ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας με απόφοιτους φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζ. Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

    ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας με απόφοιτους φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζ. Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ


    Χάρτες που αποδεικνύουν τον τουρκικό αναθεωρητισμό επέδειξε ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας σε απόφοιτους φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζ. Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Υπουργείο με στόχο την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των απειλών και προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

    Ο κ. Δένδιας παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, τον χάρτη των «Γκρίζων Λύκων» του Μπαχτσελί με την «Γαλάζια Πατρίδα» να κοκκινίζει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη, σημείωσε με νόημα:

    «Αυτός είναι ένας τουρκικός χάρτης. Βλέπετε που είναι η διαχωριστική γραμμή. Βλέπετε ότι η Κρήτη είναι επίσης όλη με κόκκινο χρώμα. Αν η Τουρκία ξεκινά από αυτή την άποψη, πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλή συνεννόηση με την Τουρκία;

    Φαντάζομαι πως είναι παρόμοιο με το όνειρο του Πούτιν σε σχέση με το πως θα αποδεχόταν να δείχνει η Ουκρανία στο μέλλον.

    Αύριο ο ΥΠΕΞ μεταβαίνει στην Κροατία όπου θα λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο Πρέσβεων, Γεν. Προξένων, Προξένων και Στρατ. Ακολούθων. Ενώ, θα αναμένεται να συναντηθεί με τον Κροάτη ομόλογό του, καθώς και με τον Πρόεδρο της χώρας Z. Milanović.

    Διαβάστε επίσης:

    Σακελλαροπούλου σε Πρόεδρο των ΗΑΕ: Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στις σχέσεις των χωρών



    ΣΧΟΛΙΑ