• Πολιτική

  Χάρης Δούκας: Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κερδίσω, αλλά δεν θα κάνω πειράματα αν εκλεγώ

  • NewsRoom
  Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

  Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας


  Για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον οποίο πέρασε μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη, μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Χάρης Δούκας.

  «Όταν ανακοινώθηκα, κάποιοι έλεγαν ότι δε θα φτιάξω ούτε ψηφοδέλτιο και υπήρχε και μεγάλος φόβος μην βγω πέμπτος, αλλά περάσαμε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε μια μεγάλη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

  «Πατάω στη γη, ξέρω ότι είναι δύσκολο πολύ (σ.σ. να κερδίσω) αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη αποχή. Η προσπάθειά μου είναι τώρα να προσπαθήσω να φτιάξω τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, είναι άσχημο να είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό», πρόσθεσε.

  Στοίχημα για τον ίδιο είναι να προσέλθουν όσοι περισσότεροι στις κάλπες της Κυριακής 15/10, για την «ολική ανατροπή».

  «Υπήρχε μια εδραιωμένη πεποίθηση ότι δε θα αλλάξει τίποτα στον δήμο, ότι θα βγει ο κ. Μπακογιάννης από τον α’ γύρο, ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ανταγωνιστικοί. Το σπάσαμε αυτό, κάναμε και την έκπληξη. Εγώ πιστεύω ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή γιατί τώρα όλοι όσοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση υπάρχει μια επιλογή, η δικιά μας, και τους καλώ να την στηρίξουν», είπε και πρόσθεσε:

  «Νομίζω ότι πήραμε από τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε όμως από πάρα πολλούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο είναι περίπου 50% στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και 50% είναι οικολογία, πολιτική οικολογία, κεντροαριστερά, άλλες δημοτικές παρατάξεις και αυτό νομίζω μας βοήθησε πολύ. Είναι δηλαδή μια αυτοδιοικητική πρόταση. Θέλω να πάρω πολύ από όλους τους χώρους, θέλουμε να κάνουμε την ολική ανατροπή».

  Συνάντηση με τον Κώστα Ζαχαριάδη

  Σήμερα το μεσημέρι, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί τον υποψήφιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος μετά τις εκλογές δήλωσε ανοιχτά την στήριξή του στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα.

  «Τον ευχαριστώ πολύ, τον τιμάει, το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή αλλά εμείς κάναμε κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που κατέβηκαν στον δήμο της Αθήνας. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να πάνε στις κάλπες», είπε χαρακτηριστικά.

  «Αν αυξήσουμε κατά 10% τα ποσοστά της συμμετοχής του κόσμου και πλησιάσουμε τον εθνικό μέσο όρο, τότε έχουμε μια μεγάλη δυνατότητα, γίνεται ντέρμπι και νομίζω μπορούμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και κυρίως τους νέους ανθρώπους που τους αρέσουν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις, και είμαστε μια τέτοια έκπληξη, να κάνουν την ολική ανατροπή», συμπλήρωσε.

  Την Τετάρτη το debate με τον Κώστα Μπακογιάννη

  Αύριο το βράδυ, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια τηλεμαχία στη δημόσια τηλεόραση, οι λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν σήμερα.

  «Την Τετάρτη στην ΕΡΤ, το βράδυ, και χαίρομαι πάρα πολύ, το είχα πει από την πρώτη στιγμή, χάσαμε έναν γύρο χωρίς να συζητήσουμε. Θα δούμε τις θεματικές, θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο γίνεται. Εμένα η προσέγγισή μου είναι να υπάρχουν χρόνοι αλλά να υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων, απαντήσεων, σχολιασμού. Θα ήθελα να είναι ελεύθερος διάλογος, να μην είναι πολύ σκληρά δομημένος».

  «Δε θα κάνω πειράματα»

  Όσον αφορά την ενδεχόμενη εκλογή του και τις δράσεις που θα αναλάβει αρχικά, ο κ. Δούκας είπε:

  «Έχω δεσμευτεί ότι θα αφήσω την Πανεπιστημίου στην ησυχία της, ό, τι έγινε έγινε, ότι θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και ότι δε θα υπάρξουν άλλα πειράματα. Τα άμεσα που βάζω είναι τα σχολεία που είναι σε κακή κατάσταση και θέλουμε αμέσως να δούμε τα θέματα ασφάλειας και μετά να πάμε σε μικρά, γρήγορα θέματα όπως είναι βρύσες, δημόσιες τουαλέτες και ταυτόχρονα τα εμβληματικά που είναι το πράσινο, αντιπλημμυρικά και ενεργειακή δημοκρατία».

  Βάση θα δοθεί και σε χώρους ψυχαγωγίας στον δήμο της Αθήνας. «Ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας», σημείωσε.

  Διαβάστε επίσης:

  Δήμος Αθηναίων: Ντιμπέιτ ζήτησε ο Μπακογιάννης, αποδέχθηκε ο Δούκας

  Τσίπρας: Αρνήθηκε τη θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης

  Μητσοτάκης: Δικαιωμένος για την επιλογή μας στο πρόσωπο του Αλκ. Στεφανή

  ________________­_______

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

  Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες  ΣΧΟΛΙΑ