• Πολιτική

    Χαρδαλιάς: 295 τα εισαγόμενα κρούσματα – Πρώτες χώρες η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.


    Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, η ενημέρωση γίνεται για να υπάρχει πληροφόρηση για το πώς εξελίσσεται η επιδημία του κορονοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα επιχειρησιακά θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς ο ιός είναι εδώ και παραμένει επικίνδυνος.

    Σημείωσε ωστόσο ότι έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα έως σήμερα από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα και οι θάνατοι ανέρχονται σε 195.

    «Κινούμαστε βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.Ξέραμε ότι θα έχουμε κρούσματα από το εξωτερικό. Καθημερινά παρακολουθούμε τις εξελίξεις τόσο στις πύλες εισόδου όσο και στο εσωτερικό», τόνισε ο υφυπουργός.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τις 19 πρώτες ημέρες του Ιουλίου έχει υποβληθεί σε έλεγχο το 13,9% όσων έχουν εισέλθει στην Ελλάδα. Τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται σε 295. Πρώτες είναι η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Τα 225 κρούσματα προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες.

    «Πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία των πολιτών. Έχουμε αύξηση κρουσμάτων λόγω της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών. Πολύ χαμηλός ο αριθμός των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

    Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε, οι πολίτες πρέπει να δώσουν έμφαση στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στην αποφυγή φαινομένων συναθροίσεων και συνωστισμού.

    Δεν απέκλεισε μάλιστα τα τοπικά lockdown ως εργαλείο λέγοντας όμως ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουμε εκεί αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

    Όσον αφορά στα πανηγύρια, ο Χαρδαλιάς είπε ότι ειδικά για τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.

    «Προσωπικά θεωρώ ότι και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια», είπε για το θέμα. «Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια, αφού ο κίνδυνος από τον συνωστισμό είναι σημαντικά υψηλότερος».



    ΣΧΟΛΙΑ