• Πολιτική

    Χάος με το debate: «27 ή 28 Ιουνίου ή καθόλου» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Αναστάτωση στην πολιτική σκηνή φέρνει η έκτακτη σύνοδος κορυφής που προγραμματίστηκε μια μέρα πριν τη διαξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών. Πλέον η πραγματοποίηση του debate βρίσκεται στον αέρα, καθώς οι εναλλακτικές ημερομηνίες που βρίσκονται στο τραπέζι δεν έχουν την συναίνεση όλων των κομμάτων.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως επιτεύχθηκε συμφωνία με τη  Ν.Δ για τη διεξαγωγή του debate είτε στις 27 είτε στις 28 Ιουνίου. Ωστόσο τα μικρότερα κόμματα δεν φαίνεται να συμφωνούν με αυτές τις ημερομηνίες, με τις κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε στην ακύρωση του debate, αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Από την πλευρά της η Πειραιώς ανέφερε πως «το πρωί επικοινώνησε με τη ΝΔ ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του κ. Αλ. Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ».

    Από εκεί και πέρα, αντιπαράθεση προέκυψε για τη



    ΣΧΟΛΙΑ