• Top Stories

    Capital Link: Δυναμικό παρόν της Κυβέρνησης στη Νέα Υόρκη – Με ποιόν διαφώνησε ο κ.Παπαδημητρίου


    Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρείς, αλλά τέσσερις υπουργοί μετέβησαν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να μιλήσουν στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο “Capital Link Invest in Greece Forum”, και να προσκαλέσουν τους επιχειρηματίες να έρθουν στην Ελλάδα, όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για να επενδύσουν. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Ενέργειας και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές στο συγκεκριμένο συνέδριο που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στο κείμενο που δημοσίευσε το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πολ Τόμσεν, εξέφρασε τη διαφωνία του και κάλεσε το ΔΝΤ να υπερασπιστεί την άποψή του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5%.
    Ο υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις και ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, με βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού της.
    Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας δεν δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επισήμανε ο κ. Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια επαναφοράς του θεσμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης των όρων εργασίας ευθυγραμμίζεται με την εφαρμογή των ευρωπαϊκών πρακτικών.

    Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τις θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και παραγωγής από ανανεώσιμης ενέργειας. Υποστήριξε ότι διαμορφώνουν το κατάλληλο πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων. Σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
    Σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς Τόμσεν ότι το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που θέλει τη λιτότητα και ότι αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους για πιο φιλόδοξα πρωτογενή πλεονάσματα, θα πρέπει να νομοθετήσει, ο κ. Σταθάκης απάντησε: “Οι απαντήσεις είναι δεδομένες. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους. Συνεχίζουμε να συζητάμε. Αυτό το πλαίσιο έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής. Δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Άρα από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέο κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο”.
    Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε σχετικά: “Οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν κυρίως να γνωρίζουν, ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο περιβάλλον ως προς τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν, για να υλοποιήσουν την επένδυσή τους. Αυτοί έχουν να κάνουν τόσο με το φορολογικό περιβάλλον, όσο και με τη χωροταξική νομοθεσία, αλλά και με τους κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Συνολικά οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στη διαμόρφωση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος που θα μπορεί να υποστηρίξει επενδύσεις υψηλών αποδόσεων καθώς και τη σύσταση και ανάπτυξη δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.
    Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε επίσης, ότι έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας ειδική αναφορά στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος προβλέπει 12ετές σταθερό φορολογικό καθεστώς.

    KOUNTOURA22

     

    Εν τω μεταξύ, πρόσκληση στο αμερικανικό και διεθνές επιχειρηματικό κοινό να επενδύσει στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

    Η Υπουργός, στην ομιλία της αναφέρθηκε στο  ευνοϊκό και φιλικό πλαίσιο που  αντανακλά την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επενδύσεις και στη  σειρά των νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων του υπουργείου Τουρισμού την τελευταία διετία για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση νέων επενδυτικών σχεδίων.

    Η Ελλάδα στη Wall Str

    Ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης” διοργάνωσε η διοίκηση της αμερικανικής  χρηματαγοράς, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα,  Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, των  ελληνικών συμφερόντων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

    Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την μέρα.

    ny

    O υπουργός κ. Σταθάκης χτύπησε το καμπανάκι της έναρξης των εργασιών της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2016.

    Η φετινή “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης” πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών και στελεχών εταιρειών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Αμερικής καθώς και εταιρίες που συμμετείχαν στον 18o Annual Capital Link Invest in Greece Forum, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη ημέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική δίωξη για υπερκοστολογήσεις 25,4 εκ. ευρώ στις προμήθειες δύο δημόσιων νοσοκομείων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής την Τετάρτη

     



    ΣΧΟΛΙΑ