• Πολιτική

    Brexit: Κανονικά οι ευρωεκλογές στη Βρετανία


    Κανονικά θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η Βρετανία, καθώς όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βρετανικής Κυβέρνησης, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την επικύρωση μιας συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο το προηγούμενο διάστημα.

    Οι συζητήσεις μεταξύ των Συντηρητικών και του Εργατικού Κόμματος δεν κατάφεραν να καρποφορήσουν και έτσι η χώρα δεν κατάφερε να έρθει σε μια συμφωνία που θα άνοιγε τον δρόμο για ένα Brexit πριν τις Ευρωεκλογές.  «Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πριν από τη νόμιμη ημερομηνία των Ευρωεκλογών… Επομένως, (οι εκλογές) θα προχωρήσουν» είπε σε δημοσιογράφους ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

    «Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας… επιχειρώντας να διασφαλίσουμε ότι η καθυστέρηση μετά τις εκλογές θα είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη. Ιδανικά θα θέλαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση, όπου οι ευρωβουλευτές από τη Βρετανία να μην καταλάβουν ποτέ τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σίγουρα να το ολοκληρώσουμε όλο αυτό με επιτυχία έως το κλείσιμο του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι», ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Brexit: Στόχος της κυβέρνησης η έγκριση της συμφωνίας πριν από τον Ιούλιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Παρίσι προσπαθεί να γοητεύσει τους… εξόριστους του Brexit



    ΣΧΟΛΙΑ