• Πολιτική

    Μπόρις Τζόνσον: Η προεκλογική του διαφήμιση αλά… Love Actually

    • NewsRoom


    Πρωταγωνιστής σε μια προεκλογική διαφήμιση με έμπνευση από την κλασική ρομαντική κομεντί Love Actually, έγινε ο Μπόρις Τζόνσον, στην προσπάθεια του να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας.

    Ο Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής δημοσίευσε την προεκλογική διαφήμιση, στην οποία αναπαριστά μία σκηνή από την βρετανική ταινία κατά την οποία εμφανίζεται να χτυπά την πόρτα ενός πολίτη και να χρησιμοποιεί χαρτόνια πάνω στα οποία έχει γράψει το μήνυμα που θέλει να περάσει.

    Το κεντρικό μηνύματα της καμπάνιας ήταν: «Η ψήφος σου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική» και αυτό γιατί οι επικοινωνιολόγοι των Τόρις ανησυχούν ότι το προβάδισμα που έχουν οι Συντηρητικοί έναντι των Εργατικών θα καθησυχάσει τους ψηφοφόρους τους με αποτέλεσμα να μην πάνε να ψηφίσουν.

    Το κόμμα παλεύει για την αυτοδυναμία στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά, με κεντρικό στόχο του «να ολοκληρώσουμε το Brexit».

    «Με λίγη τύχη, μέχρι του χρόνου, θα έχουμε τελειώσει με το Brexit. Αν το Κοινοβούλιο δεν το μπλοκάρει πάλι. Και θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά για τώρα, άσε με να πω πως η ψήφος σου δεν έχει υπάρξει πιο σημαντική. Ο άλλος τύπος θα μπορούσε να κερδίσει. Οπότε έχεις μία επιλογή να κάνεις. Μεταξύ μιας εργατικής πλειοψηφίας και ενός αναποτελεσματικού κοινοβουλίου που θα τσακώνεται για το Brexit», γράφουν τα χαρτόνια που κρατάει ο Μπόρις Τζόνσον.

    Και καταλήγει ο ίδιος: «Είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Χρειαζόμαστε ακόμα μόνο εννέα έδρες για την πλειοψηφία. Και στις 12 Δεκεμβρίου η ψήφος σου θα κάνει τη διαφορά. Καλά Χριστούγεννα».

    Τα επικριτικά σχόλια του Bremain Χιου Γραντ για την διαφήμιση των Συντηρητικών

    Βέβαια δεν βρήκαν όλοι την προεκλογική διαφήμιση του Μπόρις Τζόνσον τόσο…θετική. Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ (πρωταγωνιστής της ταινίας Love Actually), ο οποίος είναι υπέρ του Bremain και γνωστός για τις απόψεις του εναντίον των Συντηρητικών απάντησε επικριτικά για την διασκευή της σκηνής.

    Ο δημοφιλής ηθοποιός ασκώντας την κριτική του μεταξύ άλλων είπε: «Πρόσεξα όμως ότι μία από τις κάρτες που υπήρχαν στην ταινία, που δεν κράτησε όμως ο Μπόρις Τζόνσον, ήταν αυτή που έγραφε “επειδή τα Χριστούγεννα λες την αλήθεια”. Και αναρωτιέμαι μήπως αυτό συνέβη επειδή οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν ότι μια τέτοια κάρτα δεν θα φαινόταν ωραία στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον».



    ΣΧΟΛΙΑ