Πολιτική

Bild: Εκλογές στην Ελλάδα τον Μάιο, πιθανόν και τον Μάρτιο

  • NewsRoom


Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης, με την Bild να βλέπει εκλογές πολύ πριν από τον Οκτώβριο που λήγει η θητεία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα, πριν το καλοκαίρι.

Το δημοσίευμα της Bild σημειώνει ότι είναι σαφές, ήδη πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα θα πάει νωρίτερα σε εκλογές, καθώς ο «Τσίπρας δεν έχει κότσια να αντέξει το καλοκαίρι και δεν θέλει να περιμένει το φθινόπωρο».

«Η κερδισμένη ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι λοιπόν το τέλος. Είναι μόνο η αρχή. Διότι ο Τσίπρας βρίσκεται χωρίς δική του πλειοψηφία», προσθέτει.

Το μόνο ερώτημα κατά την Bild είναι το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το γερμανικό μέσο είναι να γίνουν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο, χωρίς, όμως, να αποκλείεται να γίνουν και το Μάρτιο, αν ο Τσίπρας χάσει την ψηφοφορία στη Βουλή για τις Πρέσπες, αν και κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει και η Bild δεν φαίνεται, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει η απαιτούμενη ψηφοφορία.

Η Bild ωστόσο εκφράζει και την άποψη ότι οι επερχόμενες εκλογές ίσως δεν είναι ικανές να φέρουν στη χώρα μια νέα κυβέρνηση λόγω κατακερματισμένου πολιτικού τοπίο και έτσι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνου και νέες, ενδεχόμενο το οποίο επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναποφάσιστος ο Λυκούδης για τη συμφωνία των Πρεσπών: Δεν ψηφίζω «όχι», δεν έχω αποφασίσει «ναι» (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και τώρα… προσώ ολοταχώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με 151 βουλευτές πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση ΤσίπραΣΧΟΛΙΑ