• Πολιτική

    Μπάμπης Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό

    • NewsRoom

    Μπάμπης Παπαδημητρίου


    Αίσθηση προκάλεσε σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, για την τιμή του νερού, κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

    Συγκεκριμένα είπε ότι το νερό «δυστυχώς είναι απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική», ενώ και η επεξεργασία του -ειδικότερα σε μικρές πόλεις- είναι σπάνια.

    «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου.

    Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημητρίου επανήλθε. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 τόνισε: «Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν».

    Και συνέχισε: «Είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης… Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης».

    Σε ερώτηση «τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση», ο «γαλάζιος» βουλευτής απάντησε: «Ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

    Η αρχική δήλωσή του δεν έμεινε ασχολίαστη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι οι δηλώσεις Παπαδημητρίου «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και σχολιάζει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας» υπογραμμίζει.



    ΣΧΟΛΙΑ