• Πολιτική

    Τι δήλωσε ο Μπακογιάννης για το επεισόδιο με τους αναρχικούς στα Άνω Πετράλωνα

    • NewsRoom


    Με τη φράση «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στα Άνω Πετράλωνα, όταν αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν φραστικά και απαίτησαν να αποχωρήσει από το σημείο.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τους αντιεξουσιαστές «Κουφοντινάκια» και αποκάλυψε ότι τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να το συζητήσουν.

    Όπως είπε, πρόθεσή τους ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα: «Τους εξήγησα ότι απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία».

    Τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης

    Το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να δειπνήσει, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Λευτέρη Σκιαδά και Νίκο Αβραμίδη, σε ταβέρνα στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Εκεί έγινε αντιληπτός από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν κατάληψη στην πλατεία Μερκούρη.

    Αμέσως, οι «καταληψίες» κινήθηκαν προς την πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του. Μάλιστα, μερικά από αυτά ήταν υπέρ του δολοφόνου του πατέρα του Κώστα Μπακογιάννη, του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Κάτοικοι της περιοχής και θαμώνες του καταστήματος έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στους αντιεξουσιαστές. Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης παρέμεινε στη θέση του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να φύγει από το σημείο, προτού ολοκληρώσει το δείπνο του.



    ΣΧΟΛΙΑ