• Πολιτική

    Αυγενάκης: Θα ιδρυθεί Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος, με έδρα το Ηράκλειο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, με αφορμή εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη των κρεοπωλών, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

    Η Σχολή ιδρύεται ως ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιπέδου αντίστοιχου με αυτό της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου. Δικαιοδοσία της Σχολής θα είναι το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας Γιάννη Φασουλά, για τη συνεισφορά της ΕΔΟΤΟΚΚ στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του κτηνοτρόφων και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του κλάδου, ενώ εξήρε και το έργο του προέδρου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Ντουράκη.

    Το επάγγελμα του κτηνοτρόφου πρέπει να καταστεί πιο ελκυστικό στη νέα γενιά, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι με την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης στο Ηράκλειο, ενός φορέα με εκπαιδευτική, ενημερωτική και ερευνητική αποστολή, ενισχύεται έμπρακτα ο κτηνοτροφικός κλάδος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κικίλιας: Τιμάμε τους πυροσβέστες που με αυταπάρνηση προστατεύουν τους συνανθρώπους μας

    Θεοχαρόπουλος: Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται

    Παρέμβαση Τεμπονέρα στην ΚΕ: Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ, δε δίνω λευκή επιταγή στον Κασσελάκη



    ΣΧΟΛΙΑ