Πολιτική

Αθήνα είσαι εσύ: Το πρόγραμμα που γράψαμε, το περίπτερο που μας σέβεται

  • NewsRoom
Παύλος Γερουλάνος

Παύλος Γερουλάνος


«Ζήσαμε μία ανεπανάληπτη βραδιά την Δευτέρα 13 Μαΐου στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην παρουσίαση του προγράμματός που γράψαμε μαζί. Δεν ήταν μόνο το πλήθος. Ήταν το πάθος, η αίσθηση «κάτι γίνεται εδώ», η πίστη ότι η έκπληξη μπορεί να γίνει ανατροπή», αναφέρει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, Παύλος Γερουλάνος.

Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη χθεσινή βραδιά στον Πανελλήνιο, μέσα από την καρδιά μου. Για την εμπιστοσύνη, για τη συμμετοχή, για τη δουλειά, για όλα όσα μας έφεραν μέχρι εδώ. ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ! Είμαι περήφανος που είμαι Αθηναίος. Είναι τιμή μου που κατεβαίνω Δήμαρχος των Αθηναίων.

Δεσμεύομαι να είμαι πάντα στον δρόμο. Όπως ξεκίνησα την πορεία μου ως υποψήφιος, στις 18 του Οκτώβρη, έτσι να συνεχίσω και ως δήμαρχος. Δεν θα ακούσετε ποτέ από τα χείλη μου τη φράση «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα». Γιατί έχω μία μόνο φιλοδοξία κι αυτή είναι η Αθήνα που ονειρευόμαστε!»

Το περίπτερο που μας σέβεται

Σε μία αποστροφή της ομιλίας του στον Πανελλήνιο ο Παύλος Γερουλάνος είπε:

«Πρώτη μου δέσμευση: Θα κάνω πάντα το πρώτο βήμα. Δε θα ζητήσω από Αθηναίο τίποτα που δεν θα επιβάλω πρώτα στον δήμο. Δε θα ζητήσω από Αθηναίο τίποτα που δεν θα απαιτήσω πρώτα από κάθε φορέα που βρίσκεται στην πόλη. Και βέβαια θα ζητήσουμε από όλους σεβασμό του δημόσιου χώρου. Αλλά πρώτα θα το κάνουμε πράξη εμείς. Όχι στα λόγια. Από τώρα! Στην καμπάνια! Γι’ αυτό και το προεκλογικό μας περίπτερο στο Σύνταγμα θα είναι όσο μας ορίζει ο νόμος. Ούτε τετραγωνικό εκατοστό παραπάνω από αυτό που μας επιτρέπεται».

Αναφορικά με το μέγεθος των προεκλογικών περιπτέρων, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρει: «Τα πράγματα είναι απλά. Η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών στις 4 Απριλίου 2019 είναι ξεκάθαρη: οι διαστάσεις των εκλογικών περιπτέρων των συνδυασμών «δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2x2x2 μέτρα…Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών.»

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων (Α.Π.130482 / 08-05-2019) είναι επίσης ξεκάθαρη:

Η δε Δημοτική Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο τήρησης των προβλεπόμενων».

«Το εκλογικό περίπτερο του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ στο Σύνταγμα μας σέβεται, σέβεται το δημόσιο χώρο, σέβεται το νόμο:

Δεν καταλαμβάνει ούτε τετραγωνικό εκατοστό παραπάνω από τα 4 τετραγωνικά μέτρα που μας επιτρέπεται.

Οι άλλοι συνδυασμοί – και μάλιστα υποψηφίων δημάρχων της πόλης που μιλάνε με κάθε ευκαιρία για την ανάγκη σεβασμού του δημόσιου χώρου – τι κάνουν;», καταλήγει ο κ. Γερουλάνος επισημαίνοντας ότι θα επανέλθει πάνω στο ζήτημα.


ΣΧΟΛΙΑ