• Top Stories

    Άσχημοι «οιωνοί»: Αιφνιδιαστικό τέλος στην πρώτη συνάντηση κυβέρνησης-δανειστών

    Βρυξέλλες

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών


    Αιφνιδιαστικά ολοκληρώθηκε η πρώτη ευρεία συνάντηση μεταξύ υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης και των ανωτάτων κλιμακίων των θεσμών, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης.

    Η συνάντηση αυτή είχε σαν αντικείμενο την επισκόπηση της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι κκ Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ), Παπαδημητρίου (υπ. Ανάπτυξης), Σταθάκης (υπ. Ενέργειας), Αχτσιόγλου (υπ. Εργασίας) και Χουλιαράκης (αν. ΥΠΟΙΚ).

    Η συνάντηση αυτή ξεκίνησε στις 7.30 μμ και έπρεπε να ολοκληρωθεί,  βάσει του αρχικού προγραμματισμού, στις 9 μμ, ώστε στις 9:30μμ να ξεκινήσει η συζήτηση για δημοσιονομικά θέματα. Ωστόσο, λίγο μετά τις 10:00 μμ το κλιμάκιο της κυβέρνησης και οι δανειστές αποχώρησαν, χωρίς να μπουν στην ουσία της συζήτησης.

    Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η αίσθηση που δημιουργήθηκε είναι ότι δεν προχώρησε ουσιαστικά σήμερα η διαπραγμάτευση, όπως είχε προγραμματιστεί, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν ακόμα αρκετές διαφορές.

    Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση είχε σαν θέμα την “ατζέντα” των παραπέρα συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Τσακαλώτος: Αυτό που συζητάμε είναι μια «προσωρινή συμφωνία» – Πρέπει να δούμε «όλο το πακέτο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Κικίλιας: «Ο Τσακαλώτος άδειασε το Μαξίμου – Από τα πανηγύρια στην ήττα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γιώργος Χουλιαράκης αποκάλυψε, επιτέλους, πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και αντίμετρα το 2019



    ΣΧΟΛΙΑ