• Top Stories

    Πλημμύρισε ο Πειραιάς από πρόσφυγες

    • NewsRoom


    Σε αδιέξοδο έχει φτάσει η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην χώρα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα, όμως εγκλωβίζονται εδώ, καθώς τα σύνορά μας προς την ΠΓΔΜ, από όπου επιχειρούν να φύγουν, παραμένουν στην ουσία ερμητικά κλειστά.

    Η κατάσταση τόσο στην Ειδομένη όσο και στον Πειραιά είναι τραγική, με την κυβέρνηση να στήνει άρον-άρον καινούργια hotspot σε Ελληνικό και Πάρκο Τρίτση.

    Συγκεκριμένα στον Πειραιά περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3, Ε6 και Ε7, καθώς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.

    metanastes-prosfuges-peiraiasΣτην πύλη Ε1 έχει διαμορφωθεί μια άτυπη αποθήκη με τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, τα οποία οι εθελοντές διοχετεύουν στους πρόσφυγες σε όλο το λιμάνι. Κόσμος έρχεται και αφήνει πράγματα συνεχώς, ενώ καθημερινά λαχανικά και φρούτα έρχονται από την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας.

    prosfyges peiraisΤην ίδια ώρα, πράξη φαίνεται ότι γίνονται άμεσα όσα προανήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ότι, δηλαδή, θα μοιραστούν πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την επικράτεια αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση.

    Με 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε διάφορα σημεία όλης της χώρας η κυβέρνηση πανικόβλητη αναζητεί και χρησιμοποιεί όσους ανοιχτούς χώρους ή χώρους με υποτυπώδεις υποδομές μπορεί να βρει προκειμένου να τους τοποθετήσει.

    Η τελευταία λύση που έγινε γνωστή μόλις το πρωί της Δευτέρας είναι η εγκατάσταση καταυλισμού προσφύγων στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

    hotspotilion

    Ενώ προγραμματίζεται προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και στη Δράμα. Ο χώρος που υποδείχθηκε για την υποδοχή των προσφύγων βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας, όπου κρίθηκε ότι υπάρχει ενδεδειγμένο σημείο για τη φιλοξενία τους.



    ΣΧΟΛΙΑ