• Top Stories

    Peter Spiegel: «Tο 2015 στην Ελλάδα με μια λέξη… “oxi”»

    • Contributor


    Με τη λέξη “όχι” συνοψίζει το 2015 ο Peter Spiegel , αναφερόμενος σε άρθρο του στους Financial Times για το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

    Ο δημοσιογράφος περιγράφει την ημέρα του δημοψηφίσματος ως ημέρα «κάθαρσης»για τους Έλληνες που απέρριψαν την ευρωπαϊκή πρόταση, παραλληλίζοντας την πενταετή κρίση δημόσιου χρέους στη χώρα με αρχαία τραγωδία.
    «Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν τότε στο Σύνταγμα σε μια πράξη κάθαρσης από τη συσσωρευμένη ταπείνωση», γράφει χαρακτηριστικά ο Spiegel.

    Παρά ταύτα ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο άρθρο του στην μεγάλη “kolotoumba” του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκάστηκε να δεχθεί σκληρότερα μέτρα από αυτά που ο ελληνικός λαός απέρριψε την 5η Ιουλίου με την επικράτηση του “όχι”.

    « Όταν θα καταγραφεί η ιστορία της κρίσης, το ελληνικό “όχι” θα μπορούσε κάλλιστα να εκπροσωπεί τη στιγμή εκείνη που η χώρα έφτασε στο χείλος του Grexit», συνέχισε ο Spiegel, συμπληρώνοντας πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει πορεία βρήκε τη στήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων, που επανεξέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    «Προς το παρόν οι οι Έλληνες ψηφοφόροι λένε “ναι”», καταλήγει ο Peter Spiegel.



    ΣΧΟΛΙΑ