• newsletter

    Νίκος Παππάς: Πάει στην Νέα Υόρκη να εγκαινιάσει ένα γραφείο τύπου (που μετακόμισε)


    ** Θεέ μου, δεν είναι να σε πιάνουν στο στόμα οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι, εκείνοι που έχουν απωθημένα. Δούλευαν, δούλευαν, δούλευαν και τώρα τους φταίνε όλοι. Έχω μια φίλη, απλή φίλη δηλαδή τίποτε παραπάνω, που έχει διαπρέψει στο Αμέρικα. Δεύτερη γενιά μεταναστών. Οι γονείς της την έστελναν τα καλοκαίρια στη γιαγιά της στις Σπέτσες όπου και γνωριστήκαμε. Η Αργυρώ λοιπόν έχει πάθει εμμονή με το επικείμενο ταξίδι του Νίκου Παππά, ο οποίος θα πάει για λίγες μέρες να δει την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. «Γιατί να φέρει τόσο κόσμο μαζί του» ρωτά η Αργυρώ στα μηνύματα που μου στέλνει. Ο υπουργός θα ταξιδέψει με έξι άτομα. «Δεν έχει δουλειά να κάνει, βόλτα έρχεται, με τα λεφτά τα δικά μας, της Ελλάδας». Η Αργυρώ δεν πλήρωσε ποτέ φόρο στην Ελλάδα παρεκτός από τον ΕΝΦΙΑ για το σπιτάκι των Σπετσών, οπότε η οργή της είναι αδικαιολόγητη.

    *Λέει λοιπόν η Αργυρούλα μου, η παιδική μου φίλη, ότι ο υπουργός θα πάρει μέρος σε μια συζήτηση την Πέμπτη, μια συζήτηση που διοργανώνει το παγκοσμίου αγνώστου φήμης «Τhe European Institute». Λέει λοιπόν ότι στο κοινό θα είναι περίπου 40 ομογενείς και θα μιλήσουν μεταξύ τους σε επίπεδο καφενείου. Δεν καταλαβαίνω γιατί στενοχωριέται η φίλη μου. Έπρεπε να χαίρεται που γλιτώνουμε το ρεζιλίκι. Ξέχασε άραγε τα εγγλέζικα του Αλέξη Τσίπρα, όταν τον γυρόφερνε στα διεθνή φόρα η Γιάννα Αγγελοπούλου; Αν εγώ είχα επίπεδο γλωσσομάθειας ΣΥΡΙΖΑ, θα έδινα εντολή να μείνουν έξω οι κάμερες και να κλείσουν τα κινητά. Υποψιάζομαι βεβαίως ότι στους ομογενείς ο Νίκος Παππάς θα μιλήσει ελληνικά.

    *Η επόμενη εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθεί ο Νίκος Παππάς είναι τα εγκαίνια του Γραφείου Τύπου του Γενικού Προξενίου της Νέας Υόρκης. Μου τα έλεγε η Αργυρώ κι εγώ γελούσα. Από πότε εγκαινιάζονται τα ήδη υπάρχοντα Γραφεία Τύπου; Μια μετακόμιση έγινε, ας μην το κάνουμε big deal. «Μα, καλά» ρώτησα τη φίλη μου «τα λέει αυτά επίσημα ο υπουργός Επικρατείας;». Φυσικά και όχι. Το Μαξίμου λέει ότι θα έχει επαφές υψηλοτάτου επιπέδου (με τους κλητήρες του Λευκού Οίκου υποθέτω) και ότι θα συναντήσει πιθανούς επενδυτές.

    Σοβαρά τώρα, ευελπιστεί η κυβέρνηση ότι θα επενδύσουν οι ομογενείς τα λεφτουδάκια τους σε ένα κράτος που δεν έχει σταθερό φορολογικό σύστημα και κάθε λίγο και λιγάκι υπάρχει φόβος για πιστωτικό γεγονός;

    *Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους ομογενείς με λεφτά και τους ντόπιους μεγιστάνες. Οι ομογενείς έχουν δουλέψει σκληρά για κάθε δολάριο που έχουν στην τράπεζα. Δεν πήραν επιδοτήσεις, δεν ζήτησαν διαγραφές χρεών από ασφαλιστικά ταμεία, δεν πήραν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Οι πετυχημένοι ομογενείς κόπιασαν κι έχουν άλλη ψυχολογία, άλλη φιλοσοφία. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είδα ποτέ ερωτικά την Αργυρώ. Έχει μια σκληρότητα. Για να πω το κρίμα μου, προτιμώ εκείνες που πήραν πρώιμη σύνταξη για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και είναι πάντα χαλαρές και περιποιημένες, με τα πιλάτες τους, με τα κομμωτήρια και την αύρα των απολαύσεων.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/article-simfonia-ke-anaptixi-vlepi-o-michalis-sallas/43938

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/p-livanos-i-epomenes-kinisis-tis-gaslog-ston-tomea-ploton-monadon-apothikefsis-ke-aeriopiisis/43762



    ΣΧΟΛΙΑ