• Top Stories

    Λεβέντης: “Αν πήγαινα στον Τσίπρα και του ζητούσα πέντε υπουργεία, θα μου έδινε έξι”

    • NewsRoom


    Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τάραξε τα νερά με τις δηλώσεις του. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην περίπτωση να αναλάβει κάποιο υπουργείο λέγοντας χαρακτηριστικά “Αν πήγαινα στον Τσίπρα και του ζητούσα πέντε υπουργεία, θα μου έδινε έξι”.

    Ο κ. Λεβέντης τόνισε για ακόμη μία φορά ότι επιθυμεί τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ έκανε λόγο για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – τεχνοκράτες.

    Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα κλείσει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Όπως είπε, πρέπει να ψηφιστούν πρώτα σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, προεξάρχοντος του ασφαλιστικού, ενώ σημείωσε ότι δεν «βλέπει» να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση.

    «Δεν έπρεπε πριν φέρει το σχέδιο ο Κατρούγκαλος να ζητήσει τη γνώμη μας; Συναίνεση είναι αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης. Επανέφερε επίσης την πρότασή του για ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ.

    «Όσοι έχουν εισόδημα “έτσι κι αλλιώς” (ενοίκια, μερίσματα εταιρειών κλπ), να μην λαμβάνουν σύνταξη», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι «το κράτος έχει καθήκον να κοιτάξει τον αδύναμο, όχι η γιαγιά με τη σύνταξή της».

    Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «αντί να απορροφήσει η Αριστερά το ΠΑΣΟΚ, απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ την Αριστερά».

     



    ΣΧΟΛΙΑ