• Πολιτική

    Κι όμως! Η Theresa May αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο απέλασης Ευρωπαίων πολιτών από τη Βρετανία

    • NewsRoom


    Η επικρατέστερη υποψήφια για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Theresa May, ήταν σαφής σε συνέντευξή της. Η νέα “Σιδηρά Κυρία” της Βρετανίας -όπως πρόλαβαν πολλοί να την αποκαλέσουν- δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απέλασης των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη χώρα, υπό το φόβο μιας αθρόας εισροής οικονομικών μεταναστών μετά το Brexit.

    Σύμφωνα με την ίδια, εάν η κυβέρνηση της Βρετανίας είχε δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις, τότε θα αντιμετώπιζε μια μεταναστευτική κρίση, καθώς θα έπρεπε να εμποδίσει με οποιοδήποτε κόστος όλους όσοι θα ήθελαν να αρπάξουν την ευκαιρία και να εργαστούν στην χώρα.

    Μάλιστα, όπως σημειώνει, αν και αρχικά ήθελε να εξασφαλίσει την παραμονή των Ευρωπαίων κατοίκων της χώρας, στη συνέχεια παραδέχτηκε πως η παραμονή τους μπορεί τελικά να τεθεί εν αμφιβόλω, ή να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες που έπονται με τις Βρυξέλλες.

    Σε συνέντευξη της μάλιστα ομολόγησε πως θα ήταν ανόητο να υποσχεθεί στη προκειμένη περίπτωση την βέβαιη παραμονή των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση πηγής του περιβάλλοντος της κ. May: “Δεν θα ήταν «σοφό να υποσχεθούμε αυτή τη στιγμή σε πολίτες που προέρχονται από χώρες της ΕΕ ότι θα μπορούν να διαμείνουν στη Βρετανία. Εάν προχωρούσαμε σε μια τέτοια ενέργεια, θα έπρεπε να ισχύσουν οι ίδιοι όροι για οποιονδήποτε πολίτη της ΕΕ αποφάσιζε να έρθει στη Βρετανία προτού αποχωρήσει από την Ένωση».

    H Theresa May είναι σημαίνουσα πολιτικός των Συντηρητικών στη Βρετανία και από το 2010 υπουργός Εσωτερικών (για την ακρίβεια η μακροβιότερη υπουργός Εσωτερικών της χώρας). Μετά την παραίτηση Cameron προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας.

    Γι΄αυτό λοιπόν όσοι κατηγορούν δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο ( όπως το τελευταίο του mononews.gr, ) για κινδυνολογία, καλό θα ήταν να παρακολουθούσαν πιο προσεκτικά τις δηλώσεις εξεχουσών προσωπικοτήτων της βρετανικής πολιτικής σκηνής και ειδικά της προαλειφόμενης πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ την αποκαλυπτική συνέντευξη της Theresa May. Tα σχόλια δικά σας…

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/sok-gia-tous-ellines-tis-vretanias-angliki-kivernisi-adinati-na-engiithi-tin-paramoni-tous/59222



    ΣΧΟΛΙΑ