• Top Stories

    Δόθηκε το πράσινο φως! Επιστρέφει το κουαρτέτο στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Παρότι στο υπουργείο Οικονομικών ανέμεναν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ότι οι επικεφαλής θα επέστρεφαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, από τις επαφές Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο του Eurogroup, προκύπτει ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ετοιμάζουν βαλίτσες για να επιστρέψουν αύριο, Τρίτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με άλλες πηγές, στις Βρυξέλλες αναφέρουν πως υπάρχει εντολή από ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης για προετοιμασία, έτσι ώστε να υπάρξει εκκίνηση των διεργασιών για τη συζήτηση του ελληνικού χρέους τον Απρίλιο, έπειτα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Επίσημα πάντως, τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem , σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης το απόγευμα.

    Ενώ την ώρα που πραγματοποιείται η ευρωπαϊκή συνεδρίαση με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, διεξάγεται ακόμα ενα Eurogroup, με τον Jeroen Dijsselbloem να τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου.

    Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, επισημαίνοντας πως «δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις».

    «Για να τηρήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού πρέπει να εξετάσουμε πόσα δημοσιονομικά μέτρα χρειάζονται, τι είδους μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στο ασφαλιστικό», συμπλήρωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ