• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: Έλενα Ακρίτα – Η δημοσιογράφος που αρνήθηκε τον παχυλό μισθό των 10.000 ευρώ

    Έλενα Ακρίτα. Αρθρογράφος ΤΑ ΝΕΑ


    Εκτιμώ την κ. Έλενα Ακρίτα ως δημοσιογράφο και συγγραφέα. Πάντοτε η στάση της στην δημόσια ζωή του τόπου ήταν σοβαρή και μετρημένη. Η είδηση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα ότι της προτάθηκε να είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή αλλά εκείνη αρνήθηκε,  θεωρώ ότι είναι στα υπέρ της.  Όπως είπε η ίδια: «Δεν μπορώ να διαψεύσω μια είδηση που είναι αληθινή. Όντως μου προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο και όντως αρνήθηκα. Δεν είναι πρώτη φορά που αρνούμαι, πάντα το ίδιο πράττω όταν με προσεγγίζουν διαφορά κόμματα είτε για Βουλή είτε για Ευρωβουλή. Ο λόγος είναι ένας. Δεν μπορώ – και δεν θέλω – να συνδυάσω την δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση. Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα αυτά τα δυο είναι ασυμβίβαστα. Ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση».

    Η κ. Ακρίτα είναι βέβαιο ότι θα εκλεγόταν και μάλιστα σε υψηλή θέση.

    Ο σταθερός μισθός του Ευρωβουλευτή είναι 6.400 ευρώ ενώ ανάλογα με τις συνεδριάσεις που παρευρίσκεται οι συνολικές αποδοχές φτάνουν ακόμα και στα 10.000 ευρώ ανά μήνα.

    Η κ. Ακρίτα είναι μια αστή. Είναι γνωστό ποια είναι η μητέρα της και ποιος ήταν ο πατέρας της.  Και πολύ περισσότερο ποια είναι η η ίδια. 

    Θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ και την φιλοσοφία πολλών (των περισσότερων) από τους βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα τι σχέση έχει η κ. Ακρίτα με τον Πολάκη, τον Καρανίκα, την Παπακώστα, τη Μεγαλοοικονόμου, την Χριστοδουλόπουλου κλπ.;

    Άλλη στάση ζωής, άλλη μόρφωση, άλλη παιδεία. 

    Παρακολουθώ την κ. Ακρίτα στο Facebook και είναι εντυπωσιακή η απήχηση που έχει στους χρήστες των social media.   

    Έχει ένα κοινό φανατικό που την υποστηρίζει με πύρινα σχόλια όταν κάποιος η κάποιοι προσπαθούν να την κατηγορήσουν ότι υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά εάν υποστηρίζει κάποιο κόμμα είναι δικαίωμα της. 

    Μάλιστα προ ημερών ο συγγραφέας Γιώργος Χρονάς τα έβαλε με την κ. Ακρίτα, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Facebook: «Η ξανθιά γριά Έλενα Ακρίτα κάνει το κάθε τι για να φανεί ΣΥΡΙΖΑ. Και σε ανώτερα».

    Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα, γεμάτη χιούμορ, του απάντησε δηλώνοντας την ηλικία της, σημειώνοντας ότι δεν κρύβει τα χρόνια της για να μην την αγγίζει «ο ηλικιακός ρατσισμός του κάθε 71χρονου», κάνοντας αναφορά στην ηλικία του συγγραφέα.

    Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η κ. Ακρίτα κέρδισε πόντους από την άρνησή της να είναι ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί είναι πασιφανές. 



    ΣΧΟΛΙΑ