• Πολιτική

    Άρον – άρον έφυγε ο Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

    • NewsRoom
    Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης

    Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης


    Εσπευσμένα αποχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά το τέλος της συνάντησης του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT, το οποίο δεν μετέδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, αποχώρησε χωρίς να λάβει μέρος στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Δημοσιογραφικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες εκτιμούν πως η αποχώρηση του Ερντογάν είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπήρξε στη συνάντηση με τους επικεφαλής της Ε.Ε.

    Σε σύντομες δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως στις συζητήσεις υπήρξε ένα καλό σημείο εκκίνησης για επανέναρξη των συνομιλιών, όμως δεν προέκυψε καμία συμφωνία.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κρίση από τις μεταναστευτικές ροές, ενώ συζητήθηκε ο προϋπολογισμός της υπάρχουσας συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και ζητήματα ασφάλειας στη Συρία.



    ΣΧΟΛΙΑ