• Πολιτική

    Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Στο αρχείο οι έρευνες για Βελόπουλο και Παππά

    Κυριάκος Βελόπουλος – Νίκος Παππάς


    Δεν προέκυψαν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Κυριάκο Βελόπουλο και τους 2 καταγγέλλοντες πρώην βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έβαλε στο αρχείο την έρευνα της.

    Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε παρέμβει στα τέλη Απριλίου, μετά τις σοβαρές καταγγελίες των Αλεξοπούλου-Μυλωνόπουλου ότι έδιναν χρήματα στο κόμμα, χέρι με χέρι, χωρίς να καταγράφονται στα επίσημα βιβλία.

    Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Αρχή για το Ξέπλυμα ερεύνησε τα οικονομικά του επικεφαλής του κόμματος και των 2 πρώην βουλευτών του, χωρίς να προκύψει κάποια ένδειξη για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Στο αρχείο και η έρευνα για τον Νίκο Παππά

    Λίγο καιρό μετά την ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο για τη στημένη συμμετοχή του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αρχειοθέτησε την έρευνα της για τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ερευνήθηκε η καταγγελία Καλογρίτσα ότι ο Παππάς, μετά το “ναυάγιο” της τηλεοπτικής άδειας για το ΣΥΡΙΖΑ Channel, διέθεσε τα 3 εκατομμύρια του λιβανέζικου ομίλου για το στήσιμο της εφημερίδας Documento.

    Ή Αρχή για το Ξέπλυμα δεν εντόπισε ενδείξεις για το αδίκημα της δωροληψίας του τότε υπουργού και έβαλε στο αρχείο την υπόθεση.

    Η έρευνα είχε αρχίσει μετά τη διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παππά-Καλογρίτσα.

    Διαβάστε επίσης:
    ΣΥΡΙΖΑ: Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση παρακολουθήσεων, διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς πολλών εκατομμυρίων



    ΣΧΟΛΙΑ