• Πολιτική

    Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών: Ποια είναι τα νέα μέλη που εξέλεξε η Βουλή

    • NewsRoom
    Κώστας Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής

    Κώστας Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής


    Στην επιλογή των μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, σε κενές θέσεις, προχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

    Με ευρεία πλειοψηφία, μεγαλύτερη της απαιτούμενης των 3/5 (θετικά ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25), επελέγησαν ως τακτικά μέλη ο Δρ. Δημήτριος Βέργαδος, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης, Φυσικός με Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Ραδιοτεχνολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, Καθηγητής Ασφαλείας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

    Ως αναπληρωματικά μέλη επελέγησαν ο Δρ. Δαμιανός Χατζηαντωνίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακό – Διδακτορικό τίτλο στην Επιστήμη των Υπολογιστών, ο Δρ. Νικόλαος Ανδρουλακάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και η Δρ. Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς και σε θέματα ιδιωτικότητας και Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον.

    Η Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε απόψε για την πλήρωση θέσεων Ανεξάρτητων Αρχών, είναι η πρώτη σε εφαρμογή του νέου Συντάγματος και όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις για την πλήρωση κενών θέσεων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και κατόπιν για το ΑΣΕΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ