• Πολιτική

    Απρόβλεπτη εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για να ψάξουν αν ο Λαγός παραβίασε περιοριστικούς όρους


    Μια απρόβλεπτη εξέλιξη οδήγησε σε διακοπή τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να αναζητηθεί από την εισαγγελέα αν ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαγός έχει παραβιάσει στο παρελθόν κάποιον από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

    Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

    Ο ισχυρισμός που ειπώθηκε χθες από συνήγορο υπεράσπισης ότι ο Λαγός έχει παραβιάσει περιοριστικό όρο σε συνδυασμό με την πρόταση της εισαγγελέως να δοθεί και σε εκείνον αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καθώς όπως είπε, τηρούσε πάντα τους περιοριστικούς του όρους, οδήγησαν στην απόφαση του δικαστηρίου, να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που να αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων εκ του μέρους του Γιάννη Λάγου.

    Νωρίτερα η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να προβεί σε συμπληρωματική πρόταση για όσους καταδικασθέντες δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο και έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης  ακόμα και για ληστείες, καθώς αυτό συνδέεται με τον εάν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ή υπότροποι.

    Η εισαγγελέας απάντησε ότι γνώριζε τα ποινικά μητρώα των συγκεκριμένων κατηγορουμένων, ωστόσο, επιμένει και για αυτούς να μην οδηγηθούν στη φυλακή καθώς όπως είπε, έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.

    Δυσαρέσκεια προέδρου

    Όσα ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου καταδεικνύουν τη δυσαρέσκειά της για τη χθεσινή εισαγγελική πρόταση. Η κα Οικονόμου ζήτησε να μην οδηγηθεί κανένας από τους καταδικασθέντες στη φυλακή και η πρόεδρος σήμερα με επικριτικός ύφος της είπε ότι παρέλειψε να μιλήσει για όσους έχουν βαριές καταδίκες.

    Ο διάλογος είναι ενδεικτικός του εκρηκτικού κλίματος:

    Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα των καταδικασθέντων είναι λευκά, πλην των ονομαστικά αναφερομένων….Στη συνέχεια, ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και 11 ακόμη καταδικασθέντες (τους αναφέρει) …. Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις. Παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Όπως, για παράδειγμα, όσοι καταδικάσθηκαν για την ανθρωποκτονία Λουκμάν Σχαζάτ, κ.α. ….Κατά τούτο, το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. Δεύτερον, η εισαγγελέας ανέφερε ότι κάποιοι εκ των καταδικασθέντων δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόποπυλου και κατέθεσα κάποια έγγραφα, όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα, πρέπει να αναζητηθεί επιμέλεια της εισαγγελέως για τυχόν βούλευμα για τον αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

    Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις….

    Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

    Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα ονομαστικά μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Για τους υπόλοιπους έχω δει τα βουλεύματα, γνωρίζω ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Όμως, έχουν εκτίσει την ποινή τους και δεν έχουν παραβιάσει τους περιοριστικούς τους όρους.

    Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

    Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους (σ.σ. για αναστολή). Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

    Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

    Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

    Προέδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους, ακόμα και με ποινές κάθειρξης για ληστείες; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

    Εισαγγελέας: Μάλιστα

    Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους; ….Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο, ώστε, με επιμέλεια της εισαγγελέως, να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ